Expoziția: HR GIGER – Dark Scene
Locul de desfăşurare: Muzeul de Artă Contemporană (Str. Tribunei, Nr. 6)
Durata: 30.05 – 30.06.2018
Vernisaj: Miercuri, 30 mai, orele 17:00
Partener: Muzeul HR GIGER Gruyéres, Elveția
Curatori: César Oropeza Ramirez (Art Mexico Superficie, Mexic) și Robert Strebeli (Muzeul Național Brukenthal) 
Proiect inclus în programul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu 2018

Începând cu anul 2016, odată cu tributul internațional „Creatorii legendelor”, care a cuprins manifestări desfășurate în Mexic, Germania și, mai ales, în muzeul HR Giger din Gruyéres, Elveția, promotorii artei lui Hans Ruedi Giger (1940-2014) au întreprins proiecte ample, dedicate diseminării operei sale artistice.
Pe 23 iunie 2018, Muzeul HR GIGER din Elveția, fondat de artist, sărbătorește cea de-a 20-a aniversare a înființării sale. Instituția este păstrătoarea celei mai importante colecții și a moștenirii multidisciplinare a acestuia. Organizatorii proiectului „Creatorii legendelor” se alătură acestei celebrări cu o expoziție semnată HR GIGER, în premieră pentru Europa de Est.

Construit pentru tiparele a două importante festivaluri internaționale de artă, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu în România și Festivalul Internațional Cervantino din Mexic, proiectul curatorial va fi itinerat, după Muzeul de Artă Contemporană din cadrul MNBrukenthal, la Sala Principală a Universității Autonome Guanajuato.

Cu sprijinul colecționarului elvețian Marco Witzig și contribuția curatorilor mexicani César Oropeza Ramirez, Ioana Kirculescu și George Christen, la Sibiu vor putea fi văzute peste 30 de lucrări de grafică, desen, sculptură și postere HR GIGER, aparținând genului fantastic.