Alert Studio vă invită miercuri, 18 aprilie la deschiderea expoziției DISCUȚII DE ACASĂ – Vangjush Vellahu începând cu orele 19.00.
Expoziția va fi deschisă până în data de 3 mai 2018 și este prima din seria de 4 expoziții cuprinse în proiectul Nucleu 0006 organizat de Gabriela Mateescu pentru Alert Studio.
 
Vangjush Vellahu este un artist vizual albanez care trăiește și lucrează în Berlin. El a studiat la Universitatea de Arte din Bucuresti și Kiel și face parte din grupul Nucleu 0000 încă de la formare. Practica sa pleacă de la propriul trecut în Albania specific intre ani 1990 până în 2000, și modul în care artistul relaționează cu istoria recentă. Preocupările prezente se focusează pe diverse aspecte ale memoriei colective și pe fenomenul urbanizării ca factor al schimbării sociale și fizice a locului. Mai mult decât metamorfoza urbană, Vangjush este interesat de schimbările politice și ideologice care schimbă granițe, teritorii și conștiința colectivă și de uitarea evenimentelor recente prin asimilare noilor valori contemporane.
Home Conversations (Discuții de acasă) este un proiect video documentar prezentat sub forma unei instalații, realizat la fabrica Impuls din Dilijan, Armenia. Fabrica de dispozitive de comunicare era una din sute în Uniunea Sovietică ce aparțineau Ministerului de Telecomunicații, iar interviurile oferă o privire din interior din partea câtorva foști angajați. Ei vorbesc despre perioada schimbărilor sociale și politice ce au avut loc în oraș înainte și după declararea independenței Armeniei în 1991. Interviurile reprezintă începutul unei arhive orale, o arhivă trăită, în care trecutul este transmis prin această de serie de experiențe personale.