FB event: https://www.facebook.com/events/646818768983110/

Data eveniment : 29 Aprilie 2018, 18:00 – 1:00
Evenimentul are trei mari sectiuni:
18:00 – 20:00 POP-UP DANCE – atelier de dans sustinut de coregrafii Ioana Marchidan si Acadie Rusu
20:30 – 22:00 – ‘DANCING WITH MARIA’ – proiectia filmului regizat de Ivan Gergolet si inspirat din viata dansatoarei Maria FUX
22:00 – 01:00 – DESCULT PARTY

 

Martha Graham spunea “in dans, corpul spune ceea ce cuvintele nu pot”. 

Mesagerul acesta numit corp e doar atat. Un mesager. O forma ce expune ceea ce spiritul creaza. Noi suntem mai mult spirit decat corp, desi atat de putin vizibil din noi, sub linia pielii ce ne inconjoara exista in fiecare din noi un univers infinit. Prin dans contemporan ne conectam cu acest infinit. Ne deschidem canalele de incredere si ne conectam si cu infinitul din ceilalti. 

In acest punct sensibil dintre corp si spirit se intampla dansul contemporan. In acest punct de intalnire cu noi insine si cu ceilalti, materia devine personaj secundar si noi, suntem liberi sa exploram, sa fim. La fel de nemarginiti ca atunci cand inchidem ochii. 

Pe 29 aprilie, de ziua internationala a dansului organizam evenimentul DANSCULȚ si va invitam la Linotip sa ne cunoastem si sa ne recunoastem asa. Prin dans contemporan. In multiplele forme ale sale si in cele trei variante pe care le propunem pentru aceasta zi: workshop – film – party. 

WORKSHOP – POP-UP DANCE – 18:00 – 20:00

Ne intalnim la ora 18:00 si pana spre ora 20:00 dansam impreuna intr-un atelier numit simbolic “POP-UP DANCE”, coordonat de Ioana Marchidan si Arcadie Rusu. La acest atelier va incurajam sa va lasati inspirati de cultura POP – din arte vizuale si muzica – pentru alegerea tinutei si a energiei de dansat. Sarbatorim prin dans in toate culorile. 

Inscrierea la atelier se face prin rezervare pe mail la adresa [email protected], cu subiectul “participare la pop-up dance”. Participarea la acest eveniment se face in baza unei donatii recomandate de 50 de lei. 

FILM – DANCING WITH MARIA – 20:30 – 22:00

Ne plac pespectivele cat mai diverse si pentru ca dansul contemporan are o istorie cam de aceeasi varsta cu protragonista acestui documentar, va invitam sa intrati in lumea Mariei Fux, coregrafa, dansatoare si terapeut prin dans de origine argentiniana, ce practica cu aceeasi intensa pasiune dansul contemporan chiar si acum la cei 96 de ani. Lumea Mariei Fux este de o tandrete inimaginabila, ce merge pana in profunzimile apropierii dintre corpuri si spirite fara a tine cont de nici o bariera de limbaj sau fizicalitate. 

La acest eveniment se intra pe baza de bilet ce poate fi achizitionat prin partenerii nostri de la Eventbook. https://eventbook.ro/hall/linotip-centru-independent-coregrafic

PARTY – DESCULȚ PARTY – 22:00 – 01:00 

Traditia spune ca nu avem nici o traditie. Ceea ce avem, este un covor de dans alb si curat si pe care noi, echipa Linotip il consideram foarte important si, ca si intreg spatiul de dans, merita ingrijit cu aceeasi atentie cu care ne ingrijim de noi insine. 

Dupa documentarul “Dancing with Maria”, ne relaxam la un pahar de vin #linotipic si apoi ne DESCALTAM de adidasi, de sosete, de prejudecati, de energii care ne limiteaza si intram pe covorul de dans cu talpile goale ca sa ne lasam inspirati si respirati de dans si muzica pe care ne-o propune DJ-ul si compozitorul nostru drag, Alexandru Suciu. 

Participarea la acest eveniment se face in baza unei donatii sugerate de 30 de lei. 

Pentru orice informatii despre acest eveniment si activitatea Linotip, puteti apela la nr 0752.649.159 – Hermina Stanciulescu.

P.S. Linotip Centru Independent Coregrafic este un spatiu independent cum zice si denumirea, adica se sustine singur singurel pana acum, din efortul echipei care organizeaza si administreaza toate activitatile. Dupa un an de activitate in care am organizat mai mult de o suta de evenimente, ne-am dat seama ca orice sprijin financiar este binevenit si ne poate ajuta realmente sa mentinem spatiul deschis. Daca vrei si tu sa sprijini dezvoltarea spatiului si mai ales sa incurajezi echipa Linotip sa continue, poti face o donatie recurenta catre asociatia noastra.

Cont lei: RO18 BACX 0000 0016 1815 7000
Asociatia Dance Spot – reprezentata legal de Ioana Marchidan
Detalii tranzactie: Donatie