Muzeul Municipiului București vă invită la Palatul Suțu, în ziua de joi, 29 martie 2018, ora 18.30, la Conferința „Vindecări Miraculoase – Marius Bunescu” cu Simona Predescu, expert restaurator pictură și Ioan D. Popa, şef Secţie Restaurare – Conservare (MMB).

Expoziția “Marius Bunescu”, deschisă din luna decembrie a anului 2017, a paisprezecea din cadrul proiectului “Vindecări miraculoase”, își propune să prezinte publicului nouă lucrări de pictură din patrimoniul Pinacotecii Municipiului București readuse la imaginea de origine în urma unui proces de restaurare. Este prilejul de a vedea, așa cum s-a consolidat proiectul “Vindecări miraculoase”, alături de picturi, imagini ale momentelor relevante din timpul procesului de cercetare și restaurare, de a putea înțelege demersul tehnic al pictorului dincolo de imaginea percepută, de a afla date și informații care numai într-o relaționare profesională cu domeniul restaurării pot fi decelate.

Marius Bunescu a abordat de-a lungul carierei sale teme diverse, de la peisaj la natură statică, de la portret la compoziție îmbogățind prin creația sa cu notă aparte, distinctă prin amprenta personală și totuși integrată, peisajul modernității artei românești a secolului XX.

”Cu o aplecare pentru peisaj în general, peisaj citadin în special, transpune ideea de vedere largă în compoziții echilibrate folosind o paletă cromatică cuprinzătoare unde roșurile și ocrurile galbene de pământ se află în juxtapunere cu albastru ultramarin, de cobalt sau de mangan și verde de crom sau viridian temperate cu alburi și structurate prin și pe desenul realizat cu pensula în culoare de ulei negru, desen care primește accente după organizarea cromatică sau apare pe alocuri de sub plajele de culoare”, dezvăluie Simona Predescu, expert restaurator pictură, în textul de prezentare a expoziției.

În lucrările din expoziția prezentă, orașul București este sensul și scopul preocupărilor pictorului. Imaginile de iarnă din lucrările “Stradă din București”, “București”, “Cișmigiu” sau cele de toamnă din lucrările “Terasa Oteteleșeanu”, “Palatul de Justiție din București” sunt ipostaze ale Bucureștiului interbelic surprinse de pictor. Lucrările “Ruinele Teatrului Național” realizată după 26 august 1944, “Podul Rahovei” realizată după 1947, “Punct sportiv la Herăstrău” realizată după anii ’50 și “Strada Izvor” realizată în 1966 sunt tot imagini ale orașului București.

Cu ocazia acestei conferințe, programul de vizitare pentru expoziția „Vindecări Miraculoase – Marius Bunescu” se va prelungi până la ora 21.00. Intrarea: 10 lei.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.