În ziua de 21 martie 2018, ora 17:00, la sediul Muzeului de Artă Craiova se deschide a XI-a Ediție a Salonului Internațional de Caricatură ʺNicolae Petrescu-Găinăʺ.

Organizatorii evenimentului sunt Muzeul de Artă Craiova în colaborare cu Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România. 

Selecția celor 158 de piese expuse s-a făcut de către juriul compus din: Ștefan Popa Popa’S – Caricaturist, președinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, Gabriel Bratu – Caricaturist, vicepreședinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, Elvira Romaniuc – realizatorul celui mai vechi festival de umor din țară (Umor la Gura Humorului) și Mihai Truică – Grafician. Selecția s-a făcut dintr-un număr de 210 lucrări care au concurat pentru actuala ediţie a Salonului, dintre acestea 8 autori au fost premiaţi pentru lucrările lor.

Sunt găzduite în cadrul salonului toate tipurile de caricatură, de la caricatura politică, la caricatura cu temă socială sau existențială, de la caricatura portret, la caricatura de situație, publicul putând face cunostiință cu lucrări semnate de 45 de artiști caricaturiști români și 18 străini importanți, reprezentând, în total, 16 ţări. Publicul este aşteptat să vizioneze acest important eveniment cultural în fiecare săptămână, de marţi până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00, în perioada martie-aprilie 2018.