Marți, 20 martie, de la ora 18:00, la Borderline Art Space are loc deschiderea expoziției Composite Studies (Studii compozite) a artistului polonez Gregor Eldarb, în prezența autorului. Curatoriată de Cătălin Gheorghe, expoziția face parte din proiectul „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spațiu public” și va rămâne la Iași până pe 22 aprilie 2018.

În cadrul aceluiași proiect, Gregor Eldarb susține joi, 22 martie, de la ora 12:00, un workshop intitulat „Imaginea spațială – spațiul vizual”, în Sala roșie (parter) a Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. De asemenea, Gregor Eldarb va realiza și o „cercetare-prin-desen” în urma unei vizite observaționale în contextul urban și arhitectural al hub-ului creativ Hubrica din Iași.

„Arhitectura nu trebuie neapărat construită, se poate întâmpla pe o suprafață” (Gregor Eldarb)

„Lucrările lui Gregor Eldarb par a fi medii intermediare compuse prin suprapunerea intempestivă a unor singularități, generate prin procesarea unui design imaginar-conceptual, cu o multitudine de intra-fațete analitice ale unui obiect suspendat în contemplație.

Aceste medii intermediare par a fi proiectate între explozia controlată a unui sentiment suprematist și teritoriul rezultat din parcurgerea lui vizuală. Spectacolul imaginar al explorării interferenței dintre concatenarea formelor geometrice și inserarea raporturilor sintactice ale unei gramatici a aluziei la conversațiile psihanalitice e doar un efect secundar al unei strategii de construire a unui discurs despre racordul funcției de abstractizare, structuralizare și compoziționare în spațializarea tehno-grafică a unui înțeles mai cerebral al picturalității.” (Cătălin Gheorghe)

Gregor Eldarb (n. 1971 în Bielsko-Biala, Polonia), locuiește și lucrează la Viena; între 1992-1997 studiază pictura și grafica la Academia de Arte Plastice din Viena; începând cu 2005, participă constant la expoziții solo și de grup, naționale și internaționale; diverse premii și rezidențe ex. WIELS Residency, Studioul BMUKK, Bruxelles; Premiul artistul remarcabil – Recognition award – Bildende Kunst, Bundeskanzleramt; I.S.C.P. Programul Internațional Studio & Curatorial New York, SUA; Bursa de Stat pentru Arte Plastice, BMUKK; Proiecte comisionate ex. Berlin și St. Petersburg.

Expoziție realizată în cadrul programului curatorial: „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spațiu public”.

Organizator: Asociația Culturală AltIași.

Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național și Institutul Cultural Român.

Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.

Partener media: WINK.

Partener workshop: Universitatea Națională de Arte „George Enescu”.

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/220467655357536/

Website: http://borderlinespace.com/ro/exhibition/423/studii-compozite