Expoziție personală Cronica Domestică –  Ion ANGHEL

Vernisaj: marți, 27 februarie 2018, ora 18:00

27 februarie – 11 martie 2018

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 27 februarie – 11 martie 2018, expoziția personală intitulată CRONICA DOMESTICĂ, cu lucrări semnate de artistul Ion ANGHEL din București.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 27 februarie 2018, de la ora 18:00, în sălile de expoziții temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului și a curatorului Mircea Oliv. Din partea muzeului vor face oficiile de gazde Lucian Nastasă-Kovacs, managerul instituției și Florin Gherasim, muzeograf.

Ion Anghel, născut în anul 1973, a absolvit secția pictură la clasa maestrului Florin Ciubotaru, în anul 1997, la Universitatea de Artă din București. La aceeași instituție de prestigiu, obține titlul de doctor în anul 2007 și devine cadru didactic, în prezent fiind lector la departamentul pictură.

Activitatea sa artistică este fructuoasă, lucrările din atelier luând, de-a lungul timpului, calea expozițiilor personale sau de grup găzduite de galerii sau muzee de artă importante din București, Constanța, Chișinău, Sibiu, Bistrița, Târgu Mureș.

Doina Păuleanu, Răzvan Theodorescu, Horia Avram, Adrian Guță, Rareș Zaharia, Ion Bogdan Lefter și alți exegeți reputați au comentat opera artistului. Exemplificăm cu un fragment din reflecțiile criticului Oliv Mircea, curatorul acestei expoziții: Ion Anghel trăiește într-o lume a lui. Când te îndrepți, fie chiar și în vis, către lumea iconică a pictorului, lumea de simboluri se dilată și aerul se rarefiază, astfel încât te cheamă să pătrunzi în acea altă lume care e pregătită să te primească. Tăișul lucidității le vorbește privitorilor capabili să suporte și să înțeleagă Adevărul vieții ca pe un Altceva asumat.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 28 februarie – 11 martie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.