Joi, 22 februarie ora 18, va avea loc la Atelier Patru din Cluj-Napoca vernisajul expozitiei personale “Sensless” a artistei Anda Roman.

Un proiect semnat și gândit de Anda Roman în tehnica uleiului pe pânză sau pe blat de lemn, « Sensless » a fost conceput din perspectiva unei hermeneutici a simbolurilor. Condiția umană, aceea că omul este o victimă a situației sale și nu este liber, evidențiată prin modelarea expresivă a căprioarei cu două capete, reprezintă o convingere care îi traversează întreaga operă. Inspirată de pictura lui Vermeer, Anda Roman creează pornind de la fotografii realizate în muzee de zoologie, o imagine domestică familiară dar parcă asemeni lui Borremans plină de melancolie bizară. Cele mai multe din tablourile sale au un caracter narativ, simbolul căprioarei cu două capete din naturile statice fiind necontenit în relație cu personaje a căror identitate rămâne aparent necunoscută. În universul acesta aproape metafizic, griurile colorate sunt parcă pline de liniște și au acea subtilitate tonală specifică picturii lui Giorgio Morandi.

În linii mari, proiectul invită publicul să descifreze efemeritatea unei lumi subtile corelate cu dorința de a combate trecerea timpului prin intermediul taxidermiei, sub forma unei încercări de conservare a unei realități aparente. – Ogruțan – Prața Laura