Căutăm scurtmetraje pentru secțiunea Competiție din cadrul Bucharest Fashion Film Festival, aflat la a doua ediție, programat pentru 13-15 aprilie, la cinema Elvira Popesco. Puteți înscrie filmele la www.bucharestfashionfilm.ro/bfff până pe 1 martie, iar juriul, compus din invitați străini și profesioniști ai industriilor creative locale, va alege Best Film și Best Local Production, urmând să existe și un premiu al publicului.

Pentru a fi eligibile, filmele trebuie să fi fost produse în 2017/2018, să aibă o durată maximă de 20 de minute, și să aibă o pronunțată latură estetică sau să fi fost comisionate de un brand vestimentar, de accesorii sau cosmetice. Dincolo de acestea, filmul se poate încadra în orice gen, poate conține sau nu dialog sau fir narativ, poate fi un film experimental sau comercial. Din punct de vedere formal există destul de puține limitări. Ce ne interesează este un concept închegat, puternic, declinat într-o estetică corespunzătoare, coerentă cu ideea propusă. Un bonus este accentuarea ideilor de positive body image și sustenabilitatea produselor (dacă este cazul), două aspecte cheie pe care ne dorim să le discutăm în cadrul festivalului.

Pe lângă proiectarea filmului în festival și promovarea către publicul local, ne implicăm activ în construirea unei comunități de profesioniști din modă, film și advertising din Europa de Est, în facilitarea interacțiunilor dintre aceștia și implicit, promovarea unor oportunități de colaborare prin intermediul platformei online pe care o punem la dispoziție. Pe lângă premiile oferite, filmele câștigătoare vor fi promovate într-o rețea internațională de parteneri, oferind echipelor implicate un plus de vizibilitate. Festivalul oferă o ocazie de a facilita colaborări interdisciplinare, de a face cunoscut publicului local acest gen emergent, situat la intersecția dintre fashion, film și advertising și este o modalitate de stimula producții locale și a le oferi expunere internațională.


——————————————————————————————————————–
Bucharest Fashion Film Festival este primul eveniment din România plasat la intersecția dintre fashion, film și advertising. Aflat la a doua ediție, festivalul pune bazele unui forum de discuție despre relația dintre film și modă prin proiecții de film, dezbateri și workshopuri. Programul include sectiunea competițională, în cadrul căreia sunt proiectate și premiate cele mai bune filme de modă locale și internaționale, o selecție de filme cult cu scenografie și costume spectaculoase și documentare despre personaje sau momente marcante din istoria modei. Festivalul pune în legătură creativi de top din industria filmului și a modei, agenții de branding și studiouri de design, creând o relație simbiotică între aceste domenii și construind noi oportunități de colaborare.