Expozitia permanenta Casa Ceausescu in colaborare cu Muzeul National de Istorie a Romaniei, Arhivele Nationale ale Romaniei, Muzeul National de Arta Contamporana si Fundatia Dignitas, va invita sa vizitati, in perioada 26 ianuarie – 1 martie, expozitia de obiecte cadou… Din istoria unei zile: 26 ianuarie.

Într-un discurs curatorial care pune pe simeza trecutul si prezentul, ilustrand, astfel, decenii de istorie recenta, expoziția reuneste peste 80 de exponate, încărcate de adevăr, purtătoare de trecut si de memorie a istoriei. Toate primite cadou de Nicolae Ceausescu, cu  diferite ocazii, in special cele prilejuite de aniversarile zilei sale de nastere.

In cadrul expozitiei pot fi vizionate tablouri – portret, vase din portelan infatisand diferite momente din istoria poporului roman, masa pentru sah si table, oferita de Hafez El Assad, fostul Presedinte al Siriei, macheta celebrului Palat Lahore – palatul oglinzilor, perla Pakistanului, un paravan din lemn lacuit lucrat in sidef, oferit de regimul de la Phenian, ceas Quartz Seiko stropit cu aur, o statueta reprezentand vulturul din bronz, oferit cadou de Presedintele S.U.A., Gerald Ford, celebra masina Paykan Hillman – Hunter, primita cadou chiar in anul fabricatiei sale, 1974, alaturi de cateva cadouri primite de N. Ceausescu in ultimii ani ai vietii etc.

O serie de documente inedite, precum dosarul  de cadre, planul desfasurator pe ore al activitatilor zilei de 26 ianuarie 1968, cu ocazia aniversarii unei jumatati de secol, scrisori de felicitare  si  albume foto inedite infatisandu-l pe N. Ceausescu alaturi de familie, chiar in spatiile actualei expozitii, completeaza parcusul curatorial, la implinirea unui secol de la nasterea sa.

Un discurs istoric – documentar, marcat esential de un registru pictural si decorativ

O expozitie ca o memorie a locului, ca o  analiza conștientă a trecutului!

Expoziția este inclusa in traseul de vizitare a muzeului si va fi deschisă publicului în perioada 26 ianuarie -1 martie 2018, de marti-dumnica, intre orele 10-17, la sediul Expozitiei Permanente Casa Ceausescu, din B-dul Primaverii nr.50.