Lateral ArtSpace
Henri Barbusse 59-61, Cluj-Napoca, Cluj

  •  
  •  Event Time: 

vernisaj: luni, 18 decembrie, ora 19:00

Ne aflăm într-o atmosferă de confuzie totală pe scena de arta locală unde e posibil orice și oricînd, unde coabitează lejer postmodernismul și post-lucrări de artă modernă, unde abstracționismul devine kitsch (săracul Greenberg), împreună cu design-ul de mobilă (nordic și nostalgicul design comunist), totul, probabil ca reacție de revoltă la apariția unei școli figurative de succes, în care, dacă apare un personaj într-un tablou, eventual se uită curios la o gaură misterioasă. Orice linie, orice pată de culoare contează, dar, paradoxal, intenția lipsește de cele mai multe ori.

Prin lupta dintre părțile frontale ale unor sculpturi și cele din spatele acestora, lucrurile nu se vor lămuri prea mult, dar, poate, vom fi scoși puțin din această plictiseală totală.

Lateral ArtSpace deschide o nouă serie de expoziții sub numele „BLIND DATE”, care, precum sugerează titlul, invită publicul la un eveniment (expoziție, discuții publice, performance etc), fără a face cunoscute anterior anumite informații, în special numele artiștilor implicați. Informațiile complete sunt dezvăluite la vernisaj.

Imagine: Cornelis Norbertus Gysbrechts, “Trompe l’oeil. The Reverse of a Framed Painting”, 1668–1670


Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca