InterContinental Bucuresti si Galeria Basil lanseaza pe 12 decembrie o serie de expozitii de pictura sustinute tineri artisti, in noul Intermezzo Lobby Lounge, din holul hotelului.

Prima expozitie, de portrete, numita “Oameni si locuri”, va fi semnata Sabina Bratu. Sabina este o tanara artista al carei talent a fost sustinut de Galeria Basil inca de la varsta de 7 ani cand aceasta a inceput sa urmeze cursurile organizate de galerie.

Desenez, colorez și pictez de când mă știu…. Am început să lucrez cu emoția oricarui nou început, (…) întrebându-mă dacă voi reuși ca portretul să semene cu modelul, dându-i astfel…viață. (…)” spune Sabina Bratu.

Personajele pe care Sabina le pune pe panza sunt personaje reale, din toate colturile lumii, cu stari de spirit, cu povesti, care dau viata tabloului static si ii dau privitorului posibilitatea  recompuna, imaginar, lumea din jurul personajului.

“Mi-am ales personaje care m-au impresionat prin starea pe care o transmiteau, oameni care parcă iți spun povestea vieții lor, oameni care te lasă să vezi în ochii lor bunătatea, gingașia, fericirea, dar și duritatea, tristețea, determinarea sau resemnarea… Am ales oameni buni și frumoși, care parcă iși doresc să depene împreună cu noi amintiri, să ne povestească despre locurile în care trăiesc, despre obiceiurile lor, despre bucuriile și dezamăgirile lor, despre dorința și neputința, despre naivitatea și ințelepciunea lor.” spune artista despre portretele prezente in expozitie.

“Am realizat parteneriatul cu Galeria Basil din dorinta de a oferi o scena permanenta tinerilor artisti romani, iar oaspetilor hotelului – momente de relaxare si prilejul de a interactiona cu arta romaneasca si cu artistii romani. Aceasta prima expozitie are loc in momentul deschiderii noii noastre cafenele din holul hotelului, Intermezzo Lobby Lounge, care speram sa reprezinte LOCUL de intalnire din Bucuresti. Ii invitam pe bucuresteni sa se bucure de cea mai buna cafea in compania compania artei de calitate, create de tinerii artisti romani talentati.” a declarat Lior Bebera, directorul general la Hotelului InterContinental.

“Motto-ul Galeriei Basil este <fii ceea ce vrei sa devii> si consideram aceasta serie de expozitii momentul de <devenire> al Sabinei si al altor tineri talentati in sufletul carora am sadit si cultivat pasiunea pentru frumos” a spus Luminita Vasile, coordonatoarea Galeriei Basil.

Pasionatii de arta vor putea admira si cumpara picturile Sabinei Bratu in perioada 12-22 decembrie.