Valeriu Sepi vă invită vineri, 8 decembrie, ora 18.00, pe str. 16 decembrie, nr. 43, în hala principală a fostei fabrici Ambalajul Metalic din Timişoara, la vernisajul proiectului Frontiera 1966.
Frontiera 1966 e un proiect experimental, bazat pe o abordare care îmbină mediile artistice clasice (pictura) cu noile media. Pictura centrală, de o dimensiune de 3 x 8 metrii, realizată pe pânză va fi parte a unei istorii de familie completată de intervenții audio-vizuale.
După ce a fost expusă la sala Constantin Brâncuși de la Palatul Parlamentului, Bacanala, având dimensiuni de 3/ 8 metri, realizată în acest an, își găsește de această dată locul într-o fostă hală ce aparține patrimoniului industrial din Timișoara.
Pentru Valeriu Sepi, această lucrare monumentală reprezintă „o paralelă între bacanala balcanică și ciclul anotimpurilor la care am asistat din postura de copil născut după război, la Valcani, locul cel mai drag al copilăriei mele”.
Ultimul cules al viei la care se aduna tot satul. Unii erau la cules, alţii pregăteau cina, iar copiii erau aşezaţi în struguri. Culesul viei era un eveniment mult aşteptat, dar care a dispărut odată cu aratul viei de către „comuniști”, şi cu ritmul, tradiţia şi valorile unei întregi comunităţi se schimbă.
Desproprietărirea și depersonalizarea țăranului ca efecte târzii ale colectivizării marchează începutul unui trai nou. Zona devine o zonă de frontieră în care rămân urmele tractorului cu șenile ca o ștampilă pe un act de deces al proprietăților particulare și grănicerii responsabili cu supravegherea graniței.
Parteneri strategici:
Primăria Municipiului Timișoara / Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021
Institutul Intercultural Timișoara
Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Timiș
Domeniile Sera
Restaurant Musiu
DB Schenker
Hotel Rembrandt
Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.
Recent Comments