Expoziţia: Muzeul Național Brukenthal 2007 – 2017
Locul desfășurării: Piața Mare, Sibiu
Durata: 1-31.11.2017
Curatori: dr. Dana Roxana Hrib, dr. Alexandru Constantin Chituță
Fotografie: Alexandru Olănescu
Graphic design: Adrian Mitu

Text oferit de curatorii expoziției:
Muzeul Brukenthal nu este doar un martor bisecular al istoriei ci și un supraviețuitor al acesteia și, nu în cele din urmă, un învingător. Gândit de fondatorul său, baronul Samuel von Brukenthal, la sfârșitul sec. XVIII, a reușit să își păstreze identitatea culturală în urma a două războaie mondiale, a perioadei comuniste și a incertitudinilor istorice ce au urmat.
Pentru muzeu, secolul XXI a debutat cu două evenimente esențiale: Sibiu Capitală Culturală Europeană în 2007 și primirea Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E, „Patrimoniul cultural național”, acordat de Președintele României, Domnul Klaus Iohannis cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la deschiderea publică, în 2017.
Organizată în Piața Mare a orașului Sibiu, expoziția prezintă sintetic evoluția instituției în perioada delimitată de cele două evenimente mai sus amintite, prin intermediul imaginilor documentare.
Veți regăsi cumulate în cele 28 de panouri atât momente de referință din istoria recentă a muzeului cât și a comunităților din care acesta face parte în mod organic – orașul, oamenii, țara.