Nicu Alifantis s-a născut în 1954 la Brăila. Este un cunoscut muzician, cântăreț și compozitor român de muzică folk și muzică de teatru, actor și poet.

Vernisajul expoziției NICU ALIFANTIS 45· 118· 54· 61. „A treisprezecea noapte” prezintă într-un mod inedit și festiv activitatea sa artistică de 45 de ani.

Purtând acelaşi nume ca spectacolul de autor, ce are loc pe scenă, expoziţia este, ca şi acesta, tot o poveste, o istorisire în imagini a unei cariere de 45 de ani, măsurați în 118 spectacole, montate în 54 de teatre, cu 61 de regizori.

Foaierul Teatrului „L. S. Bulandra”, Sala „Toma Caragiu”, care a măsurat paşii atâtor treceri extraordinare ale istoriei teatrului românesc este gazda generoasă a expoziţiei – 45· 118· 54· 61. dedicată artistului Nicu Alifantis.

Curatori: Irina Tapalagă şi Relu Biţulescu

O producţie a Festivalului Naţional de Teatru şi “alifantismusic”

Nicu Alifantis oferă  publicului bucureştean o incursiune colecţia sa extraordinară de afişe, fotografii, obiecte personale, caiete program şi instrumente muzicale Privitorului nu-i rămâne decât să-şi aducă aminte, cu ajutorul imaginii, de anii efervescenţi când Bucureştiul „respira” teatru autentic, de înaltă ţinută şi să se lase purtat înapoi în timp.

sursa text: fnt.ro

La vernisaj au luat cuvântul Marina Constantinescu – director artistic FNT, Relu Biţulescu – curator și Aura Corbeanu – director executiv FNT și vicepresedinte executiv al UNITER.

foto Lucian Muntean/FNT 2017