Comunicat de presă

Centrul de Cultură şi Artă al Județului Sălaj invită iubitorii de artă din Zalău în data de 9 octombrie 2017, ora 18.30, la Galeria de Artă a Centrului, pentru a vernisa expoziția „Dincolo de singurătate” a pictorului clujean Andrei Câmpan.
Cu această ocazie, se va lansa și catalogul expoziției, tipărit în condiții grafice foarte bune, sub sigla Editurilor „Limes” din Cluj-Napoca și „Caiete Silvane” din Zalău.
Acest eveniment este inclus în cadrul Festivalului MUZAFEST 2017.

Expoziție de pictură
ANDREI CÂMPAN
„DINCOLO DE SINGURĂTATE”
Vernisaj: 9 octombrie 2017, ora 18.30
Galeria Centrului de Cultură şi Artă al Județului Sălaj
Piața 1 Decembrie 1918, nr. 11, Zalău
Expoziția „Dincolo de singurătate” a pictorului Andrei Câmpan este un proiect al Simpozionului de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, ediția a VI-a, lansat în cadrul Festivalului MUZAFEST din Zalău.
Coordonator proiect: Radu Șerban
Curatorul expoziției: Ramona Novicov

În pictura lui Andrei Câmpan sesizăm spiritul icoanele bizantine şi al picturii maeştrilor italieni ai secolului XIV. Oricât ai privi-o, pictura lui te trimite mereu dincolo de ea. Nu te lasă să te ataşezi de nimic anume, de ceva sau cineva căci, în mod straniu, nu e nimeni în raza ei vizuală. Şi totuşi, pictura lui Andrei e plină de vibraţii, de şoapte, de sugestii, de presimţiri că, dincolo de zidurile netede, cu alură toscană, ceva s-ar putea întâmpla, deşi nu e deloc necesar. Tuşa picturală e discretă, egală cu ea însăşi, ca o respiraţie, la fel ca şi tuşa iconarilor şi a maeştrilor mistici prerenascentiști, când pictura era un murmur franciscan, o sugestie angelică. Tocmai de aceea, pictura lui Andrei nu foloseşte uleiul, ci emulsia cuminte a iconarilor. Ea învăluie formele singuratice din tablouri în aura absenţei lor, le transformă în epure, încât par prinse, cu pulberea lor de lumină, în bucăţi de chihlimbar. În mod poetic şi delicat, pictura lui ne sugerează că miracolul e la îndemână, dar e dincolo. Un dincolo aflat sub semnul diafan al divinităţii.

Evenimentul se bucură de sprijinul CENTRULUI DE CULTURĂ ȘI ARTĂ AL JUDEȚULUI SĂLAJ

Detalii despre Simpozion:
www.SimpozionulArtaInGradina.ro
Catalogul expoziției: