A doua ediție a Nopții Albe a Galeriilor – NAG are loc vineri, 6 octombrie 2017, începând cu ora 19:00 și până la ora 01:00, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist. Sala Victoria, aflată în clădirea Cinema Victoria, își deschide din nou porțile către publicul ieșean cu o expoziție a unor lucrări prezentate de galeria Borderline Art Space în ultimii doi ani.

După succesul primei ediții, evenimentul, organizat local de Asociația Culturală AltIași, propune la această ediție publicului larg accesul la nu mai puțin de 40 de galerii, expoziții speciale și ateliere de artist (lista și localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei hărți distribuită gratuit în peste 13 000 de exemplare).  Organizatorii propun iubitorilor de artă contemporană o serie de evenimente speciale ce includ: o expoziție și o prezentare (artist’s talk) a unui artist care a reprezentat România la Bienala de la Veneția, Ștefan Constantinescu, curatorită de Jamie Marie Davis (SUA) (la Borderline Art Space); expoziția lucrărilor celor mai buni absolvenți ai universităților de artă din București, Chișinău și Iași (Galeria apARTe), lansarea Galeriei Genesis (o inițiativă Hubrica), Filit 2013-2016, o expoziție colectivă de fotografie (Casa Filit), precum și redeschiderea Sălii Victoria

Voluntarii NAG vor organiza tururi ghidate pietonale, cu plecare din Parcul Copou, str. Lăpușneanu și Galeria Cupola. Ca element de noutate, anul acesta vor exista și tururi pentru bicicliști, prin interemediul cărora vizitarea se va face într-o manieră mai dinamică. Tururile pentru bicicliști vor începe din oră în oră, începând cu ora 19:30, și vor avea ca puncte de plecare Parcul Copou, respectiv str. Lăpușeanu 

Tot la  Borderline Art Space (str. Belvedere, nr.18) va avea loc, începând cu ora 20:30, un concert live susținut vizual de video mapping, care îi are ca protagoniști pe George D. Stănciulescu, prin proiectul său de muzică experimentală LeVant, și pe artistul Andrei Cozlac (CZC). 

Informații complete sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro și pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS)

Organizator NAG Iași: Asociația Culturală AltIași

Finanțator NAG Iași: Consiliul Județean Iași

Sponsor NAG: BRD

Parteneri NAG Iași: SCC Services Romania, Pring, Rodotex, WINK, Cărturești Iași

Organizator național NAG: Asociația Ephemair

Despre NAG

Noaptea Albă a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din România care a atras atenția marelui public asupra artelor contemporane și a tinerilor artiști. Noaptea Albă a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști români, atât prin încurajarea contactului dintre artiști și galerii sau spații dedicate artei contemporane, cât și prin prezentarea artiștilor unui public extins, căruia îi oferă în fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generației din care face parte. Anul acesta, NAG se desfășoară în 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. 

Despre Asociația Culturală AltIași

Asociația Culturală Alt Iași a apărut în anul 2011 ca o modalitate formală de recunoaștere și validare a unui proiect cultural susținut exclusiv prin voluntariat din Iași. Site-ul AltIasi.ro, un proiect cultural, apolitic, ce are ca scop promovarea alternativelor culturale din oraşul Iaşi, a fost lansat pe 20 octombrie 2008. În decembrie 2015, Asociația Culturală AltIași a susținut deschiderea spațiului de artă contemporană Borderline Art Space, iar în 2016 a organizat prima ediție a Nopții Albe a Galeriilor în Iași.