Granița dintre intuiție și concept sau terenul instabil al fotografiei mișcate de corp

Expozitia de lansare a proiectului Exposing Movement

După un laborator de 2 luni în care 4 fotografe şi 3 coregrafe au investigat relaţia dintre fotografia analog şi miscare, proiectul Exposing Movement a ajuns în momentul în care rezultatele acestei cercetări întâlnesc publicul sub forma unei prime expoziţii, ce va putea fi văzută la Gallery în perioada 6 – 11 octombrie. Vernisajul expozitiei va avea loc pe 6 octombrie 2017, ora 19.30, la Gallery (Str Leonida nr 9-11, București)

Laboratorul de cercetare a mizat pe tehnici diverse de expunere în relația cu mișcarea și pe a crea un context în care efemeitatea dansului și concretețea fotografiei să se întâlnească într-o imagine. Pelicula a fost mediul perfect pentru a surprinde şi pentru a reda aceste încercări şi descoperiri, pentru că suportă numeroase intervenţii.

“Ne-a fascinat simplitatea multiplicării de imagine, colajului, jocului cu contrastele în darkroom. Ne-a ademenit relația de intimitate pe care o creezi cu imaginea și posibilitatea de a o modifica la nesfărșit prin tehnici analog aproape uitate. Tehnici pe care vrem să le readucem la viață prin acest proiect.” Alina Uşurelu

exposing movement – alina usurelu

Fără a propune o concluzie finală, laboratorul Exposing Movement a reprezentat mai ales o experiență vizuală despre corp și mișcare, despre perspective personale asupra dansului, fotografiei și relației dintre ele.

Expoziția de lansare a proiectului Exposing Movement va conține 4 serii de fotografii semnate de Alina Ușurelu, Hermina Stănciulescu, Lavinia Pollak și Sabina Suru în colaborare cu Andreea Novac, Ioana Marchidan și Simona Deaconescu.

Exposing Movement este primul proiect al Asociaţiei Developing Art (D’art).

Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului Cultural București Oraș Participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB.

Sponsor principal: BRD Groupe Societe Generale

Parteneri: F64, Grapho_mat, The Institute, Asociația Națională pentru Arte Vizuale, Viarchitecture

Spaţii partenere: Tranzit Bucuresti, Linotip – Centru Independent Coregrafic, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Apollo 111, Gallery, Beans and Dots, Mezanin, Libraria Kyralina

Parteneri media: Modernism.ro, Radio Seven, Feeder.ro, Revista Arte şi Meserii, Fotografa.ro

Parteneri educaţionali: Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii din cadrul Universităţii Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti

Suport: Allkimik, Ambrotipescu, Fotodex