INCREAT
Instalație pentru cuvintele dinainte de cuvinte

Raluca Băjenaru

 
6 octombrie – 4 noiembrie 2017

Vernisaj: vineri, 6 octombrie 2017, între orele 21.00 – 03.00 
ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
facebook event: 
Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu

Expoziția este selectată în NAG#11 (Noaptea Albă a Galeriilor – București)

„INCREAT. Instalație pentru cuvintele dinainte de cuvinte” este o sculptură suspendată formată din aproximativ 60 de kilograme de cuie ruginite, îndoite, recuperate din diverse construcții și obiecte vechi din Franța, Grecia și România. Structura volatilă, imprecisă aduce în discuție limitele limbajului ca instrument pentru crearea intersubiectivității, limitele scrierii ca tehnică folosită împotriva uitării și jocul cu diverse tipuri de timp – anularea metaforică a gravitației surprinde timpul calitativ, nu pe cel cantitativ, transformând micile obiecte în desen al hazardului. Proiectul cuprinde sculptură, fotografie și video.

Raluca Băjenaru este absolventă UNARTE București (licență și master). A participat în ultimii ani la diverse proiecte de rezidență artistică în Franța (Strasbourg – Haute Ecole des Arts du Rhin), Olanda (Amsterdam – Gerrit Ritveld Academie), Macedonia (Brashnar Creative Project), Indonezia (Institut Seni Yogyakarta).
Raluca dezvoltă proiecte din sfera instalației, performance-ului, intervenției în spațiul public, land art.  ”INCREAT” este cea de-a doua expoziție personală a artistei în București, după ”Arheologie senzuală” (Centrul de artă MORA), prezentată ca urmare  a câștigării apelului de proiecte MORA Emerging 2016.
Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt
Sponsor: Farmaceutica Remedia S. A.
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, ArtClue, Revista ARTA, Modernism.ro, 
Revista Zeppelin, ArtWall, Feeder.ro, Art7