Miercuri, 30 august 2017, ora 18.00 va avea loc la galeria „Căminul Artei“ vernisajul expoziției de grup „Semn și mesaj“, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici, în parteneriat cu Asociația „Artă și Umanitate“. Vor expune artiștii plastici Cezar Atodiresei, Ilie Bostan, Constantin Catargiu, Cristina Iliaș, Marilena Murariu, Virgil Parghel, Viorica Petrovici și Lucia Pușcașu, reprezentând promoția 1973 a Liceului de Muzică și Artă Plastică „Octav Băncilă“ Iași. Alături de ei, profesorul lor, pictorul Liviu Suhar.

Expoziția cuprinde lucrări de pictură, grafică, sculptură, tapiserie și scenografie, ce reflectă direcțiile de evoluție a uneia dintre cele mai reprezentative generații de artiști plastici români, crescută și îndrumată de profesorul și pictorul Liviu Suhar. 

După 40 de ani de carieră, afirmată național și internațional, cei opt colegi de clasă formați la școala ieșeană se reunesc la București, pentru a depune mărturie, fiecare în parte, despre propriul traseu creator și despre segmentul  artistic pe care îl domină. 

Simezele vor înfățișa publicului personalități creatoare puternice, aflate la maturitate, mce se exprimă plastic în tehnici și cu materiale diferite, pe teme variate.

La vernisaj va vorbi istoricul de artă Mihaela Varga.

Proiectul este sustinut de artiști, Asociația Artă și Umanitate, Primăria Municipiului Suceava și Consilliul Local Suceava.

Coordonatori proiect : Lucia Pușcașu și Marilena Murariu

Expoziția „Semn și mesaj“ va fi deschisă în perioada 30 august – 11 septembrie 2017, între orele 10-18