Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să participați joi, 27 aprilie 2017, de la ora 18.30, la o nouă conferință organizată la Palatul Suțu. Istoricul Cezar Petre Buiumaci, muzeograf în cadrul Biroului de Istorie Bucureşteană, va susține o prezentare despre Statuile distruse ale Bucureștiului.

Pornind de la Statuia Libertăţii şi trecând pe la Fântâna păcii, statuia ecvestră a Întregitorului sau bustul mareşalului, prezentarea se va concentra în jurul acestor monumentele de for public din Bucureşti, care s-au aflat în permanență sub semnul efemerului. Indiferent de calitatea lor artistică, fiind la îndemâna regimurilor politice şi folosite în scop propagandistic, rolul acestora a fost să amintească de idealurile naţionale. Evocând oameni de stat sau evenimente istorice importante, destinul statuilor bucureştene poate fi un permanent subiect de dezbatere.

Cu ocazia acestei conferinţe, programul de vizitare al muzeului va fi prelungit până la orele 21.00. Participanţii vor putea vizita, după prezentare, expoziţiile deschise la Palatul Suțu.

Muzeul Municipiului București a demarat în luna martie proiectul numit Muzeul lunii, care își propune să aducă în atenția publicului opt unități aflate în componența sa. Luna aprilie este dedicată Palatului Suțu, aici având loc atât activități educative, cât și o serie de conferințe.

Detalii: http://muzeulbucurestiului.ro

Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti

 

Conferințele vor continua astfel:

  • Joi, 4 mai, ora 30: prezentarea Bucătăria magică, susținută de scriitoarea Doina Ruști.