Galateea Contemporary Art vă invită luni, după-amiază – 6 martie, între orele 17 si 21 să închidem expoziția Indus În Industrializare – Vasile Cătărău – cu un pahar de vin, ceva bun de ronțăit și povești legate de actualitate.

 

“La 27 de ani de la evenimentele din decembrie ’89, comunismul românesc continuă să reprezinte un subiect de interes şi o temă de reflecţie pentru public. Este motivul pentru care artistul gălățean Vasile Cătărău deschide expoziția tematică INDUS ÎN INDUSTRIALIZARE, o re-semantizare a perspectivei muncitorești pe care o oferea viața de zi cu zi în fabricile și uzinele socialiste. Ideile sale și cercetarea de arhivă se materializează într-o expoziție încadrată în categoria instalație, prin care artistul surprinde dimensiunea socială a muncii fizice din perioada comunistă. Reconsiderarea ”miracolului” industrial comunist și abordarea din perspectiva mașinizării persoanei exprimă depărtarea față de umanitate, conducând spre o automatizare și instinctualizare a procesului de muncă”.

 

Elaborarea expoziției s-a realizat cu ajutorul Monikăi Pădureţ, referent al Galateea Contemporary Art , a ceramistului Vasile Cercel, iar textele critice au fost realizate de Vincentziu Pușcașu.

Expoziţia se bucură de sprijinul următorilor parteneri : Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Biblioteca V.A. Urechia Galați, X Vision, Viktor Macha.

Parteneri media ai Galateea Contemporary Art:

Radio România Cultural, Modernism.ro, Observator Cultural, Senso TV, Cultura, PORT.ro, ArtClue, Deco si Eco, TV City, România Pozitivã, Onlinegallery.ro, Artindex, ArtLine, B 24-FUN, Zile și Nopți.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Galateea Contemporary Art

Luni, 6 martie 2017

Finisaj între orele 17 – 21

Galateea Contemporary Art

București, Calea Victoriei, nr. 132

 

             Galeria Galateea Contemporary Art are ca scop promovarea artei ceramice contemporane românești,  prin  dezvoltarea de parteneriate și colaboraâări cu galerii și centre de ceramică internaționale.

 

Mónika Pǎdureţ – referent de specialitate / Gallery Reviewer
Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest
tel: +40(0)21 317 3814,     +40(0)745 355 941

Program galerie   | Opening hours
luni – vineri: 12 – 20 | Monday – Friday : 12 pm – 8 pm

[email protected]
www.galateeagallery.com                                                                                        www.galeriagalateea.blogspot.ro                                                                                                                     www.facebook.com/galeria.galateea

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 afiș