Expoziţia “CROP” al artistului Razvan Nastase. Expoziţia poate fi văzută între 2- 15 Decembrie în exclusivitate la The Room by seabam.com

C R O P

Într-o lume utopică în care totul ar fi plat, am fi cu toții crop-uri din același pattern.

Proiectul dezbate o problemă legată de identitatea colectivă și cea individuală printr-o viziune abstract-minimalistă propunănd o serie de lucrări neconvenționale din punct de vedere tehnic pe panză și panou de lemn.
Pattern-ul este o structură ce organizează suprafețe sau elemente într-un mod coerent, regulat. De asemenea poate fi descris ca fiind un “schelet” ce organizează compoziția, asemenea unui grid.
Herringbone, modelul exploatat în lucrări, este unul dintre cele mai cunoscute pattern-uri fiind folosit în industria textilă, pardoseli, pavaj stradal etc. Este un element cu care ochiul uman a devenit atât de obișnuit încât pare a fi invizibil si imperturbabil atunci cand privim in jur.
Elementul vizual al pattern-ului este construit prin repetarea formei, astfel comunicand sentimentul de echilibru, ordine, ritm sau mișcare, asemenea vieții cotidiene, a obiceiurilor pe care le avem și le repetăm în cautarea armoniei.
Intervenția grafică semnifică tipuri de personalitate constrânse sau forțate să se muleze după comportamentul colectiv omogenizat, după legile morale sau scrise, după pattern-ul social. Ea merge dincolo de delimitarea fizica a suprafetei, ceea ce se vede fiind doar un punct de vedere.
Crop se referă la îndepărtarea părților nedorite pentru a îmbunătății încadrarea accentuând subiectul în cauză, făcându-l “politically correct”.
Din punct de vedere tehnic, lucrările sunt făcute în cea mai mare parte din afișe publicitare reciclate, pe care le-am adunat de pe străzile Bucureștiului, continuând astfel o problemă dezbătută într-un proiect personal anterior (“Arheologie în publicitatea stradală”) legat de estetica/identitatea urbană și degradarea acesteia.

crop-razvan-nastase

Te aşteptăm sa ne vizitezi la The Room by seabam.com, care se afla pe Intr. M Eminescu 5 . Pentru informaţii şi programări te rugăm să ne contactezi la [email protected] sau +40741007000.