Saturday, November 26 at 6 PM – 9 PM
HOF CAFE
Piata Sfatului 14, 500031 Brasov, Romania

Practicând un proces de tip analitic, adică de la deltă spre izvoare, cei doi speakeri, Eugen Rădescu și Rudy von Kronstadt, vor încerca să tematizeze în linii mari scena artei contemporane românești de după ’89, subliniind în parcursul lor, aspecte ce privesc definirea unor termeni: artă contemporană/artist contemporan, concept, self PR, curator, galerie, muzeu…
Preferând formatul colocvial al unui talk, cei doi provoacă publicul la o discuție-analiză a situației instituționale dar și personale a diversilor actori culturali dar și a proceselor și pârghiilor care stau în spatele ,,spectacolului” denumit ARTA CONTEMPORANĂ.
Sunteți invitați așadar în Hub-ul creativ HOF, pentru a lua parte la acest eveniment ce se desfășoară sub egida Indicator – Contemporary art gallery.

……………………..………..

Eugen Rădescu este politolog (specializat în relativism moral și etică politică), manager cultural, curator și teoretician. A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories”, al expozițiilor “How Innocent Is That?”, “presently i have nothing to show and i’m showing it!” și “Common Nostalgia” la Pavilion, București. A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizațional al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE. Este membru al board-ului de selecție apexart New York, pentru programele “Franchise” și “Unsolicited Proposal Program”. Este managing director al CREATIVE EVOLUTION, agentie de PR specializată pe relatia corporate-artă.
A ținut numeroase prelegeri și conferințe la diverse instituții, printre care apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Universitatea de Arte, Cluj. În prezent lucrează la editarea volumului: “Relativism moral – două perspective”. Este doctorand în știinte politice la Universitatea Babeș-Bolyai.
Este lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Locuiește și lucrează în București.

Rudy von Kronstadt, pseudonimul sub care creează artistul vizual braşovean. Prin căutările sale estetice, artistul îşi setează ca scop, sondarea sistemelor de gândire conceptuală putând un accent special pe experimente cu diverse materiale şi suprafeţe, obiecte recontextualizate şi metaforizate. Printre materialele sale de lucru preferate se află lemnul, metalul, materiale naturale, pigmenţi industriali sau materiale textile. Arta sa are puternice influenţe din zona etnografică, artistul revalorificând arhetipurile într-o cheie contemporană. Fie că pune în discuţie arta văzută ca proces sau obiectele pe care le ,,compune” acesta are mereu în vedere latura transdisciplinarităţii demersului, preferând să îşi numească arta fie sculptură contemporană fie obiect.
A absolvit facultățile de Psihologie-Pedagogie și UNArte București la secția Pictură, urmată de un Master de Educație prin arte vizuale.
A fondat Indicator – Contemporary art gallery, spațiu pe care și-l asumă ca pe un proiect personal în cadrul căruia este manager și curator.

eugen-radescu-si-rudy-von-kronstadt