O lume în pastel la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 26 octombrie – 11 noiembrie Elite Art Gallery vă aşteaptă la expoziţia personală a artistei Marilena Murariu, intitulată „O lume în pastel”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 27 octombrie, ora 18.30. Evenimentul aduce în atenția publicului lucrări realizate în pastel ce punctează un parcurs artist fructuos și sintetizează natura printr-o abordare plastică personalizată.

Marilena Murariu s-a născut în anul 1954 la Iași.  Absolventă a Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, la  clasa profesorului Vasile Grigore, secția pictură, artista se remarcă de-a lungul timpului prin numeroase expoziții personale și de grup, desfășurate în țară și în străinătate. Pe un traseu biografic impresionant, artista se remarcă prin expoziții personale desfășurate în cadrul mai multor galerii bucureștene dar și la Iaşi, Kassel, Veneţia, Viena, Tergnier, Salonic şi Toronto.
Lucrările artistei fac parte din colecții publice și particulare din România la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Modernă Slatina, Muzeul Naţional Cotroceni Bucureşti, din Israel la Muzeul Bibliei Tel Aviv, Primăria din Ashkelon, din Republica Cehă la  Comunitatea Evreilor din Praga, din Polonia la Centrul Zepter, Varşovia, din Germania la Die Christengemeinschaft, Kassel. De asemenea, 13 lucrări ale artistei, cu tema “Balcic”, figurează în filmul “Tinereţe fără tinereţe” de Fr. F. Coppola. Lucrări ale artistei se găsesc în colecţii particulare din S.U.A., Suedia, Germania, Israel, Italia, Peru și Cipru.
Pictoriţei i s-a acordat de două ori în anii ’80 bursa de merit „Ion Andreescu”, decernată de Institutul de Arte Plastice din Bucureşti iar, în 2001 a fost premiată pentru cariera profesională de către Asociaţia „F.A.P.T.E.”.
Cu un traseu artistic bogat, artista Marilena Murariu stârnește de fiecare dată interesul publicului prin diversitatea tematică și stilistică. Activitatea prolifică punctează predilecția pentru peisajul luxuriant, materializat prin seria ,,Balcic”, studiul formei în ciclul ,,Viori”, al culorii din seria „Îngeri” sau prin  îndrăzneala subiectelor abordate în  cadrul expozițiilor pamflet. Ca un moment de meditație, expoziția cu titlul ,,O lume în pastel” pune pe simeze, în mod retrospectiv, lucrări  ce vorbesc despre locuri, misterul naturii și un registru ascuns al amintirilor.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 26 octombrie-11 noiembrie 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii dar și în proiecte educaționale.

marilena-murariu-elite-art-gallery-bucuresti