A început eXplore festival #11 – Bucharest International Contemporary Performance Festival!
  
Spațiile gazdă ale festivalului sunt:
  • București, la WASP – Working Art Space & Production | Str. Ion Minulescu 67-93 | 30 septembrie – 30 octombrie
  • Iași, la Centrul de Fotografie Contemporană | 1 – 13 noiembrie.
eXplore festival 2016 aduce în atenția publicului performance-ul contemporan printr-o serie de evenimente trans-disciplinare, ce au în prim plan cercetarea artistică, producția originală, mobilitatea și relația cu spațiul urban.
eXplore festival co-produce și invită anual artiști emergenți în București, într-un cadru internațional deschis dialogului, analizei și dezbaterii, alături de invitați speciali ce au influențat deja generații întregi de tineri creatori.
Pornind de la aceste direcții, ediția a 11-a cuprinde o selecție internațională a producțiilor realizate în anul 2016 de Asociația 4Culture și WASP Studios, ce reflectă momentul actual al dansului contemporan și performance-ului la nivel european, explorând formate hibrid ce fac trimitere către diverse zone experimentale ale artei contemporane.  
Dintre cele mai importante evenimente menționăm:
 
FOCUS: Austria!
performance | instalație | coaching project
În parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, eXplore festival organizează în acest an un focus special dedicat Austriei, țara din care de-a lungul celor 10 ediții anterioare numeroși artiști au fost prezenți la București, iar prin parteneriatele cu danceWEB Viena, ImPulsTanz și TanzQuartier Viena, s-a dezvoltat un strâns dialog cultural ce a condus la numeroase schimburi artistice și co-productii europene.
FOCUS: Austria! este un  eveniment ce își propune chestionarea asumării prezenței corpului invadat de spațiul urban și tehnologie, deseori devastat de impactul societății și ritmul impus de aceasta.
Foreign Bodies
conferință | performance | film
eXplore festival va prezenta în acest an premiera spectacolului we ARE one, realizată în cadrul proiectului Foreign Bodies, și semnat de către Inger-Reidun Olsen (Norvegia), precum și premiera filmului documentar realizat în cadrul proiectului, evenimente gazduite în cadrul conferinței internaționale dedicată proiectului în perioada 27-29 octombrie.
Publicul va avea ocazia totodată să participe la o selecție a rezultatelor programului deRezidențe de creație WASP 2016, Life Long Burning, Platforma X și Visualizing the Sound, proiecte ce s-au desfășurat la WASP pe parcursul anului 2016, dar și la prezentările publice finale rezultate în urma programului de formare profesională și cercetare artisticăGROWASP.
Printr-un parteneriat pe termen lung, organizatorii – Asociația 4Culture și WASP Studios – au demarat, începând cu anul acesta, o colaborare intensă cu Centrul de Fotografie Contemporană din Iași. Astfel, în luna noiembrie, eXplore festival va prezența la Iași performance-uri, workshop-uri și conferințe, menite să stârnească interesul pentru performance-ul contemporan în rândul publicului tânăr din Iași și să conducă la o intensificare a colaborărilor dintre artiștii din România.
Producători: Asociația 4 Culture și WASP Studios.
eXplore festival #11 este un proiect cultural finanțat de:
Ministerul Culturii, Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: Goethe Institut, Forumul Cultural Austriac, Life Long Burning, Programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene
Parteneri: Centrul de Fotografie Contemporană Iași, Liceul Teoretic ”Scoala MEA”.
Activitățile din cadrul proiectului Foreign Bodies sunt finanțate printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Guvernul României, în cadrul Programului pentru
Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.
Foreign Bodies este un proiect co-finanțat în anul 2016 de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
Bilete și Rezervări:

– 25 lei – eXplore day / bilet pe seară
– 40 lei – eXplore weekend / bilet pe weekend
– 150 lei – eXplore festival pass / abonament festival

Rezervări și înscrieri la: [email protected] 

Studenții și elevii au intrarea liberă pe tot parcursul festivalului în baza rezervărilor și carnetelor de elev/student.

explore-festival-11