Asociaţia Punctart a lansat iHamlet, primul său proiect cultural dedicat adolescenţilor, o iniţiativă independentă finanţată de Ministerul Culturii, prin Programul Acces, şi ArCuB, prin programul de finanţări nerambursabile Bucureşti, Oraşul in-vizbil.
iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, o cercetare sociologică despre profilul spectatorului adolescent de teatru şi o aplicaţie pentru smartphone integrată.
Ultimele două reprezentaţii cu acces gratuit se vor desfăşura la Teatrul Excelsior, pe 30 septembrie, ora 17:00 în cadrul EXCELSIOR TEEN-FEST, festivalul de teatru dedicat adolescenţilor, şi pe 3 octombrie, ora 21:00, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”.
Bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare, echipa Punctart a creat o experienţă teatrală ilustrată ca un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, despre identitate şi conştiinţă, dar şi despre conflictul dintre generaţii. Iluzia şi realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului şi ale spaţiului, creând un timp al emoţiei. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecţiile video şi noile tehnologii pentru a construi o experienţă senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.
Spectacolul de teatru iHamlet reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obişnuit, uimit şi dezamăgit totodată de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări, iar H rămâne blocat în reţea încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor.
iHamlet este online pe www.punctart.ro/ihamlet, la un like distanţă pe www.facebook.com/punctart şi poate fi urmărit pe Instagram: @punctart.
iHamlet înseamnă:
Pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan, Vlad Pavel
Regia: Catinca Drăgănescu
Dramaturgia: Elise Wilk
Coregrafia şi mişcarea scenică: Simona Deaconescu
Scenografia şi costumele: Bogdan Costea
Video & Light Design: Dan Basu
Sound Design: INTERIOR8
Manager proiect: Smaranda Pasnicu
Promovare: Raluca Rădoi, Oana Medrea
Producţie şi administrativ: Alina Dumitrache, Ştefania Iorga, Eliza Cioacă, Delia Florea
Durata spectacolului: 75 de minute
Parteneri: Teatrul Excelsior, British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Ajungem Mari, GRID
Parteneri media: IQads, IQool, Modernism, Jurnal de Bucureşti, Feedler
Recent Comments