Deja știm că sunteți curioși și vreți să aflați mai multe despre arta prelucrării sticlei. Dacă sunteți îndrăzneți sau vreți doar să vă bucurați de grădină și să admirați lucrările mai multor artiști sticlari, va așteptăm sâmbătă și duminică, 1 și 2 octombrie, începând cu orele 16, pe Strada Vasile Lascăr numărul 36 la “Grădina Sticlarilor 2”.

Grădina Sticlarilor este o gură de aer proaspăt în Centrul Capitalei. Aici se adună artiști de toate felurile și iubitori de artă pentru a petrece timp de calitate împreună. Vă așteptăm cu struguri în vie și cu demonstrații de arta sticlei, să ne bucurăm de primele raze ale toamnei împreună. Vom face cunoștință cu sticla, îi vom testa limitele și posibilitățile și ne vom familiariza cu tehnicile de bază în modelarea acesteia.

‘Sticla este un material fascinant, aproape viu, care în spatele aparenței sale rigide și casante, ascunde o natură fluidă, sensibilă și maleabilă. Deși este foarte puțin cunoscută sau promovată, ea este una dintre cele mai dinamice tehnici de manipulare a formei.’

Vom organiza două ateliere: Atelierul de suflat sticlă și Jocul cu baghetele de sticlă precum și o expoziție cu obiecte din sticlă, lucrate manual.

Prețul pentru întreaga incursiune prin lumea sticlei (suflarea sticlei, jocul cu baghetele și expozitie este de 35 RON. Înscrierea se face, în prealabil, la adresa de email [email protected].

În cazul în care doriți să vă petreceți weekendul în Grădina Sticlarilor fără a participa la ateliere, intrarea este 10 RON. Pe lângă atelierele propriu zise vă așteaptă și alte surprize, de natură sonoră sau olfactivă.

În momentul de față, în România, prelucrarea sticlei este o artă pe cale de dispariție.

 

PROGRAM:

Sambata / Duminica

14 00: Ceai in Gradina

14 30: Atelierul de suflat

15:30: Jocul cu baghetele de sticla

16 30: Ceai in Gradina

17 00: Atelierul de suflat

18:30: Jocul cu baghetele de sticla

20:00: Atelierul de suflat

21:00 – Demonstatii de prelucrare a sticlei

 

PROGRAM EXPOZITIE cu vanzare: 14 00 – 21 00

Acest eveniment este organizat de Asociația Reflect. Reflect este o organizație non-guvernamentală, care are ca scop promovarea artei și a tinerilor artiști, de a deschide apetitul publicului larg spre acest domeniu și de a crea o comunitate care are ca centru de interes activități cultural-artistice.

gradina-sticlarilor-2-afis