În seara de 30 septembrie, ieșenii sunt invitați să ia parte la prima ediție a Nopții Albe a Galeriilor. Atracțiile principale vor fi cele 4 expoziții special produse pentru acest eveniment și peste 30 de ateliere de ateliere de artiști și designeri ce își vor deschide ușile începând cu ora 19:00 și până la 1 noaptea. Din oră în oră vor fi organizate tururi ghidate pentru cei care vor să înțeleagă mai mult despre lucrările expuse. Ieșenii sunt încurajați să posteze fotografiile din cadrul evenimentului folosind hashtag-ul #nagiași.

Cele 4 expoziții pregătite special pentru eveniment sunt realizate exclusiv cu lucrări ale unor artiști ieșeni și găzduite de Borderline Art Space, Galeria apARTe, Galeria Meru și Galeria Th. Pallady. Acestea vor putea fi vizitate în Iași timp de 2 săptămâni, după care vor fi itinerate la Baia Mare, respectiv Craiova, pentru a face cunoscută scena artistică locală și a stabili un dialog cultural între orașe.

Voluntarii implicați în proiect au început deja distribuirea stradal, în licee, universități și centre comerciale a nu mai puțin de 10,000 de exemplare ale unei hărți a spațiilor creative. Parte a parteneriatului cu Universitatea Al. I. Cuza din Iași, 1500 de studenți vor primi un exemplar în cadrul evenimentului „Bun venit la UAIC”.

Evenimentul nocturn va fi urmat de dezbaterea cu public „Scena artei contemporane și condiția artistului”, care are loc sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 16:00, la Cărturești Palas. Invitați sunt Petru Bejan, Matei Bejenaru, Adrian Bojenoiu, Cătălin Gheorghe și Cristian Nae, iar moderatori: George Bondor și George Pleșu.

afis_dezbatere 

Eveniment local Facebook: 

https://www.facebook.com/events/923397997770128/

afis-nag-iasi

harta_a3_bk_v3 harta_a3_fr

Despre Asociația Culturală AltIași

Asociația Culturală AltIași a apărut în anul 2011 ca o modalitate formală de recunoaștere și validare a unui proiect cultural susținut exclusiv prin voluntariat din Iași, AltIasi.ro, lansat pe 20 octombrie 2008. În ultimul an, Asociația AltIași a pus bazele spațiului de artă contemporană Borderline Art Space.

Borderline Art Space promovează arta contemporană produsă în diverse situații sociale, politice și existențiale de graniță și dezvoltă discurs critic legat de problematici și poetici actuale. Borderline Art Space este interesat să expună atât artiști emergenți, cât și artiști cu o practică deja recunoscută și, în timp ce contribuie la dezvoltarea structurii instituționale artistice, își asumă, de asemenea, angajamentul pentru un rol educațional.

PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL: AFCN, Primăria Municipiului Iași

PARTENERI: Rodotex, Wink, Aeroportul Iași, UAIC, Cărturești Palas

PARTENERI MEDIA: TVR Iași, Ziarul de Iași, Radio Iași, Radio Hit, Iasifun.ro.