Asociaţia Volum Art lansează un nou apel de proiecte pentru programul Spaţiu expandat, cu tema Zona gri.
Apelul este deschis în perioada      14 iunie – 17 iulie 2016.


Tema de anul acesta își propune să chestioneze modalitățile de separare a spațiului public de cel privat, atât la nivelul spațiului fizic cât și la cel al discursului; să exploreze limitele gesturilor, acțiunilor și discursului în spațiul public; sa interogheze modurile in care se stabilesc si se legitimizează cadrele intervențiilor publice, precum și măsura în care acestea permit participarea diferitelor grupuri și indivizi. Tema urmărește să provoace o serie de răspunsuri mai acute la specificitatea spațiul public românesc, care acum este într-un moment de tensiune, de formare.

Artiştii sunt invitaţi să propună lucrărisite-specific  temporare: sculpturi, instalaţii, sculpturi-obiect, performance. Spațiul ales pentru amplasarea obiectului sau desfășurarea intervenției este la alegerea artistului și trebuie motivat în conceptul proiectului. Proiectele propuse trebuie să răspundă la tema Zona gri, să fie executate special pentru Spaţiu expandat și să fie la prima prezentare (să nu mai fi fost prezentate în cadrul altui proiect, expoziţie, eveniment, etc.).

În cadrul proiectului sunt invitaţi artiștii Mihai Balko, Elana Katz și Hans van Houwelingen.
Artiştii selecţionaţi vor primi un onorariu de participare în valoare de7000 lei brut de proiect.

Pentru selecţia proiectelor se va trimite:

1.  Formular (se descarcă de pe site-ul proiectului: volumart.org)
2.  Prezentarea proiectului sau proiectelor propus/e (un artist poate prezenta până la trei propuneri) care să conţină:
  a) descrirea proiectului(descriere, detalii tehnice şi bugetul necesar);
  b) foto montaj;
  c) concept (din care să reiasă legătura cu tema lansată);
3.  CV, artist statement, foto artist;
4.  Portofoliu (5 lucrări reprezentative din ultimii 5 ani).
 
Propunerile se trimit prin e-mail la adresa: [email protected]
Mai multe detalii despre proiect se găsesc pe: volumart.org

Organizator: Asociaţia Volum Art
Echipa: Judit Balko, manager de proiect; Mihai Balko, coordonator; Cristina Bogdan, curator
 
Proiect finanţat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului BucureştiARCUB, prin programul București Orașul In-vizibil și de Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Studio BASAR, MNAC, ODD, Radio Guerrilla
Parteneri media: Zeppelin, VeiozaArte, ArtClue, Modernism, WebCultura,Revista ARTA, Vernisaje

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Spaţiu expandat este un program de artă publică ce îşi propune activarea spaţiului public prin intervenţii temporare care variază de la sculptură sau instalaţie la performance. Pornind de la convingerea că arta nu devine publică doar datorită amplasamentului, dimensiunea publică având conotaţii sociale şi politice și fiind dată de alegerea problematicii pe care o investighează sau o pune în discuţie, programul încurajează dezvoltarea unei noi viziuni asupra artei publice romȃneşti şi se constituie într-o platformă critică şi de dialog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA