Miercuri 8 iunie 2016, va asteptam la vernisajul expozitiei “Suntem oi sau ne prefacem?”. Vernisajul va avea loc în spaţiul cultural Gallery (Str. Leonida, Nr. 9-11), începând cu ora 19:00.

Proiectul este o recalibrare a percepţiei artistului în spaţiul public și, implicit, interesați de dezbaterea legată de faptul că lumea artei pare decuplată de lumea socială şi politică, dezacordată de acestea, iar arta pentru artă nu este o artă pentru spaţiul public, cu adevărat lipsit de responsabilitate şi de incidență socială.
Suntem cu adevărat oi? Am renunțat cu adevărat să propunem atitudini critice față de valorile impuse de societatea contemporană – uniformitate, conformism și consumerism? Funcţia socială a artistului şi-a pierdut în mod gradual din conţinut, rolul lui reducându-se adeseori la ocuparea unui loc în tabelul ocupaţiilor socio-profesionale. Sau tocmai „acest rol de oaie”, această tendință spre recluziune socială, de aparent non-combat, de a privi arta ca domeniu izolat, autonom în raport cu normele colective, ca un câmp închis care îşi elaborează el însuşi normele de acceptare, înseamnă până la urmă o formă de împotrivire. Un protest mut. Este elitismul sau „turnul de fildeş” una din strategiile defensive?

Multumim artistilor care fac parte din aceasta expozitie si care au acceptat propunerea noastra:

Adrian Sandu, Alexandra Pasca, Alexandra Crisbasan, Alice Teca, Alina Codin, Alma Ghiulea, Andor Komives, Andrei Pacuraru, Andreea Toma, Aurel Tar, Aurelia Chiru, Antoaneta Zoltan,  Calin Hentea, Carla Coanda, Carmen Gitlan, Catona Daniela, Clarisa Rosu, Cristian Crisbasan, Cristian Oprescu, Cristian Samfira, Cristina Iacob, Dan Besliu, Dana Dociu, Delia Herman, Denisa Simionescu, Dorel Topan, Dorothea Fleiss, Georges Medawar, Georgiana Manea – Josan, George Vasilescu, Ghionghi Caroi, Irina Bejenaru, Izolda Zavoianu, Lucian Muntean, Livia Geambasu, Maria Butnaru, Marius Burhan, Mirela Traistaru, Oana Unciuleanu, Rares Lupu, Raluca Ghideanu, Raluca Turliu Cobilanschi, Roberta Ionescu, Sorin Bejenaru, Stefan Neacsu, Tudor Moldoveanu, Vasile Tolan, Vlad Pasca (…)