Action Game with Physical Sensation | Performance w/ nmatu-posu
duminică, 29 mai18:00 // Point // Strada General Eremia Grigorescu 10
INTRARE LIBERA
spectacol recomandat tuturor categoriilor de vârstă
Compania de dans contemporan nmatu-posu se află în turneu în România. Membrii nmatu-posu sunt profesioniști în educație, având pregătire în domeniul sportive și explorează granița dintre SPORT, ARTĂ și EDUCAȚIE. După o colaborare de succes pentru Zilele Mănășturului, urmată de colaborarea cu Teatrul Gong pentru Copii și Tineret Sibiu în contextul unui program eduațional sub semnul artelor. Astfel, compania ajunge și la București pentru a prezenta două spectacole la POINT.
Turneul lor în România se încheie cu reprezentația în cadrul Revolution Festival din Timișoara.
În plus, compania organizează un atelier de exprimare fizică pe durata a două zile la Școala Japoneză din București intitulat “Dance Creative” folosind metoda de studiu a dansului cu ajutorul gimnasticii, metodă folosită în școala japoneză. Acest atelier face o introducere a metodei “Dance Creative” pentru elevii români în mediul școlar.Pe viitor,nmatu-posu speră să poată prezenta și atelierul numit Educație fizică artistică contemporană în contextul Diversitatea dansului contemporan.
Turneul nmatu-posu în România este susținut de Agency for Cultural Affairs Government of Japan (Agenția pentru Afaceri Culturale a Guvernului Japoniei) pentru anul fiscal 2016.
————————————————-
Compania de dans NMATU-POSU, Japonia
prezintă
18:00 //POVESTE CU UN SAMURAI PITIC (THE INCHI-HIGH SAMURAI)
19:00 // Special Guests Concert w/ FLUID
20:00 // JOC DE ACŢIUNE (ACTION GAME WITH PHYSICAL SENSATION)
**
POVESTE CU UN SAMURAI PITIC
Cu mult, mult timp în urmă, într-un sătuc, trăia un om în vârstă cu soţia sa. Ei nu aveau copii, însă se rugau în fiecare zi pentru unul: “Doamne, te rugăm să ne trimiţi un copil, chiar şi un copilaş de-o şchioapă”. Într-o zi, spre marea lor surprindere, au fost binecuvântaţi cu un copil micuţ, a cărui înălţime era de doar vreo doi centimentri. I-au pus numele “Issun-boshi”, Băiatul de-o şchioapă.
Povestea cu un Samurai pitic este o adapatare după “Issun-boshi”, un basm popular, foarte cunoscut în Japonia. (durată: 20 min)
JOC DE ACŢIUNE
În momentul în care îşi face apariţia pe piaţă în anii 1980 consola Nintendo Entertainment System (NES), cunoscută sub numele de Famicom în Japonia, realitatea virtuală a jocurilor a captivat atât inimile, cât şi minţile tuturor tinerilor. Câţiva ani mai târziu au fost lansate jucăriile “low-tech”, atractive datorită gradului de interacţiune crescut. Experienţa fizică dobândită cu astfel de jucării cu interacţiune directă (“hands-on” toys) i-a fascinat din nou pe tinerii preocupaţi cu ceva timp în urmă de lumea virtuală creată de NES. Numele unei astfel de jucării este “Actual fight Boxing Game – KENTOSHI”. (durată: 20 min)
NMATU-POSU
Coregrafi, dansatori: Takafumi KODAMA, Souhei MINOWA şi Akifumi TOYOFUKU
Co-producător: RumikoTAKAHASHI
Compania de dans “nmatu-posu”, înfiinţată în 2006, este cunoscută atât la nivel local, cât şi internaţional. Membri acestui grup provin dintr-un mediu preponderant sportiv, fiecare fiind specializat în domeniul pedagogic şi pregătit pentru a interacţiona atât cu elevii de şcoală primară şi gimnaziu, cât şi cu cei de liceu.
Preocupările lor principale sunt sportul, arta şi educaţia, drept urmare lucrările lor au la bază o combinaţie între acestea, explorând zona de educaţie fizică şi artă contemporană, în contextul diversităţii dansului contemporan.
“Creative Dance” este numele unui program unic de dans, dezvoltat în cadrul materiei de educaţie fizică în şcolile din Japonia. Nmatu-posu este o organizaţie lider în “Creative Dance”, mai mult de atât, a denumit programul “Educaţie Fizică Artistică Contemporană”. Scopul lor constă în a afişa în spaţiile artistice un nou concept de educaţie fizică, cu alte cuvinte, de a introduce o nouă metodă de abordare a dansului şi a corpului uman.
Până în prezent, compania de dans a avut reprezentaţii în Coreea de Sud, China, Marea Britanie, Estonia şi România, fiind prezentă şi în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu (FITS), în anul 2014.
FLUID
Neatins până acum de ochiul publicului, într-un stadiu imaculat de fragil, FLUID este un triunghi muzical născut în 2016.
Paul Dunca, Alex Bălă și Andrei Grigore – inițiatorii acestei conjuncții – performeaz[ pentru prima oară împreună dezvăluind un sunet la granița dintre muzica electronică și cea orientală.
Co-organizers
La Terenuri Manastu (Cluj)http://colectiva.ro/
Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu (Sibiu) http://www.teatrulgong.ro
Point (Bucharest) http://www.whatsthepoint.ro
Revolution Festival (Timisoara) http://revolutionfestival.com/
Special Thanks to
Project coordinator:
Ayako Miyake
Recent Comments