Expoziţia God luck & good speed – Dan Beudean
Vernisaj: miercuri, 25 mai 2015, ora 18:00
25 mai – 5 iunie 2016.

Dan Beudean (n. 1980) a absolvit secția de grafică de la Universitatea de Arte și Desing din Cluj-Napoca și este un strâns colaborator al Fabricii de pensule. Expoziții solo ca „What we do is secret” (București, 2012), „Let’s talk about cars” (București, 2013) sau STRABANG Art Lounge (Viena, 2013), cât și cele de grup de la Slag Gallery (New York, 2013), Larm Gallery (Copenhaga, 2013) sau Espace Culturel Louis Vuitton (Paris, 2013) au fundamentat prestigiul național și internațional al artistului. Cu toate că este în primul rând cunoscut ca grafician, fiind inclus și în lucrarea Vitamin D2- New Perspectives in Drawing ca o figură reprezentativă a desenului contemporan, Dan Beudean apelează adesea la medii diverse de producție artistică.

Expoziția God luck and good speed, organizată la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, invită publicul la o experiență narativ-vizuală în care sunt îmbinate obiecte de tipul instalațiilor sau a artei ready-made cu cel mai tradițional mijloc de expresie: desenul. Traseul conceptual al lucrărilor vizează presiuni, asalturi și temeri actuale ale civilizației occidentale, datorate atât unor forțe externe ca extremismul religios și teroarea sa implicită, cât și unor forțe interne ca autoritarismul organelor de pază și control. Lectura expoziție oferă privitorului o alternanță plăcută de elemente iconografice de o simbolistică tradițională sau de forma „citaționismului” artistic cu elemente din mass-media și pop culture a ultimelor decenii, aducând astfel publicul față în față cu propria cultură, într-un mediu care stimulează auto-critica. Cu toată luciditatea discursului asupra existenței socio-politice a omului occidental contemporan, lucrările reușesc să nu se scufunde într-un cinism implacabil, ci din contră, se remarcă prin sugestia unei încrederi permanente într-o inocență intrinsecă, vitală care, deși agresată permanent, își păstrează potențialul salvator.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 25 mai – 5 iunie 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Dan Beudean. God Luck and Good Speed