Avem deosebita onoare să vă invităm la inaugurarea a oficială a galeriei de artă contemporană Galeriile Carol, organizată la sediul nostru situat pe Bulevardul Carol nr.59, Vineri 20 Mai începând cu ora 19:00.
 
În cadrul evenimentului veți putea viziona o expoziție de grup cu nume reprezentative ale artei contemporane autohtone situate sub proiectul curatorial Retragerea. De la Observație spre Fantezie.
Artiști prezenți în cadrul expoziției sunt: Corneliu Brudașcu, Vadim Crețu, Iulia Deme, Adrian Dică, Ion Grigorescu, Liviu Mihai, Bogdan Mihai Radu, Ervant Nicogosian, Mihai Sârbulescu, Rene Răileanu, Mirela Ungureanu, Bogdan Vlăduță.
IMG_0860
          Mai multe despre conceptul expozițional propus gasiți în textul de mai jos:
În zona artelor vizuale autohtone unde spre deosebire de școlile occidentale mediile tradiționale sunt în continuare cele uzitate exhaustiv în domeniul educației artistice, se observă în ultimii ani o reașezare și re-focusare către arta         figurativă, fiind postulat de către  critica de artă un nou figurativism atașat noului context socio-politic. Orientarea în această zonă începută în jurul anului 2000, atunci cu o tendință complet asumată în interiorul societății de consum emergente, capătă în anii recenți o recalibrare în zona subiectivului extras ca impresie asupra cotidianului. Așadar, o abordare modernistă care surprinzător reprezintă un suflu nou în multitudinea practicilor conceptualiste sau performative – într-un context similar Horia Bernea afirma referitor la opera sa din anii ’70  axată pe tradiționalism că este un demers neo-avangardist în contextul în care toți ceilalți urmau drumul diametral opus al artei conceptuale. De la enclavele spiritualiste specifice anilor 80, la privirile subiectiv-critice asupra noii societăți capitaliste, expoziția de față își propune să documenteze și ilustreze cât mai bine tiparul retragerii dinspre observație spre fantezie.
InvitatieGaleriaCarol