Muzeul Naţional Cotroceni vă invită sâmbată, 21 mai 2016, la cea de-a XII-a ediţie a programului european “Noaptea Muzeelor”, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM).
Cu acest prilej, Muzeul Naţional Cotroceni oferă publicului vizitator următorul program:
19.00 – 24.00 (ultima oră de intrare)
– vizitarea gratuită a saloanelor regale de la etajul I
– vizitarea gratuită a expoziţiei “Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic”;– 19.00 – 20.00 spectacol de teatru, muzică şi dans susţinut de copiii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 6.

Spectacolul susţinut de micile talente va cuprinde o piesă de pantomimă, pusă în scenă de copiii cu deficiențe de auz ai Centrului “Domnița Bălașa”, un moment de dans și un recital de canto și chitară, ambele în interpretarea copiilor care beneficiază gratuit de cursurile Centrului de Recreere și Dezvoltatre Personală “Conacul Golescu-Grant”.– 20.00 – 21.00 – parada vehiculelor de epocă – în colaborare cu “Retromobil Club România”;

– 21.00 – 21.30 – recital susţinut de grupul The Twisters – Jazz Musical Show;

Ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va fi marcată de o premieră – publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile.
Muzeul Naţional Cotroceni beneficiază de ghidaj audio realizat în cadrul ediției Noaptea Muzeelor 2016 pe mobil și disponibil pe izi.TRAVEL : https://izi.travel/en/browse/01c700b7-e160-4f6a-b9ef-fa83d521f04f/ro
        
Parteneri: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 6, Retromobil Club România

Parteneri media: Onlinegallery.ro, Agenţia Naţională de Presă „Agerpres“, HYPTV, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, Radio România Internaţional, Vacanţe la ţară, Diplomat Club, ArtOut.ro, Fundaţia Culturală „Magazin Istoric“, Redescoperaistoria.ro, Historia, Traveller Magazin.

Afis-Noaptea-Muzeelor-2016