AMALIA DULHAN – DESPRE FERICIRE

ALINA CONSTANTIN – DOUAZECI SI SAPTE

17 mai – 14 iunie, 2016

inv-amandoua-2

Art Yourself deschide vara cu doua artiste de marca ale artei contemporane, Amalia Dulhan si Alina Constatin, care trimit o unda suava catre feminitate si inocenta, catre cautare si zbor, catre trairile cele mai adanci dinauntrul fiecaruia unde gasim punctul de fericire care ne face sa traim, sa zambim si sa fim frumosi.

Amalia Dulhan  / despre fericire

“Experimentând existenţa conştientă, la limita dintre imprevizibil şi controlat, am simţit uneori o stare uimitoare pe care am numit-o în sinea mea “Absolut”.  Ea poartă multe nume, fiind specifică fiecăui individ dar cel mai adesea, în încercarea imposibilă de a fi explicată, i se spune simplu “Fericire”. 

Am devenit conştientă de ea pentru prima dată intr-o după-amiază magică, singură, pe un deal însorit, într-o adolescenţă pierdută. Am retrăit-o apoi datorită oamenilor, iubirilor, revelaţiilor şi experienţelor. Încântarea şi surpriza s-au transformat în căutare asidua asumată. Încercând să o înţeleg, să-i cuprind integral Sensul şi Formele am creat avataruri care să o captureze. Prin simboluri şi instanţe metaforice am căutat să o exprim, să o îmblânzesc, să mă transform în ea. Dar esenţa ei efemeră şi instabilă a lăsat în urmă doar carcase ale experienţelor sub forma unor delicate amintiri cu textură de porţelan, de o intensitate difuză şi decolorată. Colecţionez în timp real experienţe ale conştiinţei şi urmez probabil până la final prada fericirii, în corpul meu şi aievea.”

Cand am aripi uneori 60 x 60 cm acrilic si ulei pe panza   2016 Cand gandurile mele sunt pure 100 x 70 cm acrilic si ulei   pe panza 2016 Fragil 120 x100 cm acrilic si ulei pe panza 2016 In-piept-infloreste-incantarea-120-x-100-cm-acrilic-si---ulei-pe-panza-2016. MDMA 20 x 20 cm acrilic si ulei pe panza 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Alina Constatin / Doua zeci si sapte

Proiectul cuprinde un numar de 27 de lucrari, care au ca elemente principale portelanul si cocorul. Fiecare lucrare prezinta sau ilustreaza o stare, o emotie, un lucru, o culoare, o persoana sau o poveste din viata artistei.

Principalul scop al crearii cocorilor din portelan este transmiterea catre privitor a unui obiect fragil si solid in acelasi timp, evidentiat prin contrastele de culori si de textura mata/lucioasa. Forma cocorului are ca sursa de inspiratie forma origami a cocorului traditional japonez, simbol al pacii.

Thassos. Mama (detaliu) Spring White Young Zbor (detaliu) Contrast

Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1/[email protected]  / www.artyourselfgallery.ro / 021 222 98 77