Reprezentanţa Institutului Cultural Român la Madrid şi Universitatea Jaume I-Campus Obert, în colaborare cu Primăria oraşului Sagunto, prezintă expoziţia „Limbo“ de Iulian Zămbrean, în perioada 16 mai – 19 iunie 2016, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Imaginaria, fotografía en primavera 2016.

Selecţia de fotografii este inclusă în secţiunea „Campus Obert“ şi poate fi vizitată la Casal Jove Port de Sagunt (provincia Castellón).

Expoziţia „Limbo“ a fost prezentată pentru prima oară în Sala de expoziţii a Institutului Cultural Român de la Madrid, în perioada 6 martie – 9 aprilie 2015, şi, ulterior, a fost itinerată în Sala Gotică a Primăriei din Villafranca, în cadrul Festivalului Imaginaria, fotografía en primavera şi la Centrul Cultural „La Lonja del Cáñamo“ din Castellón de la Plana, cu ocazia aniversării Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Colaborator al agenţiei Whitepress, Iulian Zâmbrean trăiește în Spania de 10 ani, iar în ultimii 8 ani a început să lucreze și să colaboreze cu diferite reviste în calitate de fotograf. Din 2014 este membru al Asociației Naționale a Jurnaliștilor de Presă și Televiziune din Spania.

În 2014 a câştigat concursul de fotojurnalism fotoCAM din Madrid, organizat de Guvernul regional al Comunității Madrid pentru recunoașterea activității fotoreporterilor din Madrid care oglindesc în fiecare zi, prin munca lor, actualitatea regiunii.

Iulian Zâmbrean a fost selectat în festivaluri de fotografie din Spania și a avut expoziții de grup și personale în Castellón și Tarragona.

Conform spuselor curatorului expoziţiei, Daniel Belinchon, fotografiile care compun această serie îmbină două semnificaţii ale stării „limbo“, prezentând personajele care nu interacţionează nici între ele, nici cu spectatorul, dar care, în acelaşi timp se află înr-o continuă aşteptare, în calm, părând că se bucură de această experienţă duală.

Proiectul face parte din strategia Institutului Cultural Român de la Madrid de a promova artiştii români stabiliţi în Madrid, prin organizarea de expoziţii şi susţinerea de colaborări cu instituţii de artă spaniole.

foto Iulian Zambrean