Piata romaneasca de arta contemporana s-a imbogatit de saptamana trecuta cu un nou jucator. Pilat Gallery este o galerie de arta axata aproape exclusiv pe pop-art si contemporary pop-art menita sa sustina si sa promoveze tinerii artisti, sa descopere si sa cultive personalitatile care au ceva de oferit lumii.

 

“Credem ca arta trebuie sa traiasca mai presus de muzee si carti de istorie. Arta trebuie apreciata fara ca educatia, originea, statutul social sau sexul creatorului sa conteze. Arta exista fara confirmari din partea industriei, autoritatilor, criticilor, entitatilor sau organizatiilor.

Am creat Pilat Gallery pentru a fi aproape de artistii romani care se afla la inceput de drum. Incercam sa le construim un drum spre exteriorul granitelor Romaniei. Venim din publicitate, incercam sa insuflam o atitudine noua, proaspata, neprafuita si relevanta. Pentru ca arta se naste libera si trebuie sa traiasca libera.”, crede Radu Pilat, fondatorul Pilat Gallery.

Proiectul vizeaza atat iubitorii de arta si colectionarii importanti, cat si atragerea si crearea unui tip nou de public, care acceseaza mai putin spatiile traditionale de expozitie.

Toata lumea vorbeste despre arta ca demers. Nimeni nu atinge subiectul “art for a living”, iar Pilat Gallery isi propune sa aduca in discutie exact asta. Ca un artist tanar sa se dezvolte si sa se poata exprima, e nevoie pe de o parte ca el sa fie promovat, dar in acelasi timp e nevoie ca lucrarile lui sa fie vandute, astfel incat el sa se poata concentra doar pe arta. Artistii tineri care traiesc exclusiv din arta sunt extrem de putini. Pilat Gallery doreste sa schimbe aceasta stare de fapt, transformand sustinerea artistilor tineri intr-un demers.

Artistii din cadrul Pilat Gallery sunt, in prezent, Ghica Popa, Dablef, Kitra, Andreea Macri, Bianca Dumitrascu, MIMOCORO, Daniel Rosu Gutman. Cu background-uri eclectice, de la advertising, design, scoli de arte sau scenografie, temele, tehnicile si mediile lor de exprimare sunt diferite, fiind insa legati de un “fir estetic pop”. 

O selectie din lista de artisti Pilat Gallery poate fi vizitata in cadrul celei mai mari expozitii de arta din tara, Art Safari, urmand ca artistii galeriei sa fie prezenti intr-o serie de show-uri – urmatorul avand loc in cadrul Romanian Design Week, ce va avea loc in perioada 20 mai-05 iunie, in Capitala.

Pilat Gallery, Bucuresti (1) Pilat Gallery, Bucuresti (2) Pilat Gallery, Bucuresti (3) Pilat Gallery, Bucuresti (4) Pilat Gallery, Bucuresti (5) Pilat Gallery, Bucuresti (6) Pilat Gallery, Bucuresti (7)