Sâmbătă, 19 martie, începând cu ora 19:00, galeriile din Fabrica de Pensule se deschid pentru trei noi expoziții în spațiile Superliquidato, Lateral ArtSpace și Plan B. După vernisaje, vă așteptăm să sărbătorim împreună cu un jam-session și petrecere.

Galeria Superliquidato prezintă publicului expoziția ArtefactualPersistence, cu lucrări ale artistului George Crîngașu, care explorează ideea de arhivare, prezervarea datelor și degradarea iminentă a dispozitivelor de stocare a informațiilor, prezentând artefactele culturale drept structuri prinse în și construite de fluxul de informație. George Crîngașu trăiește în Cluj și lucrează în atelierul din Fabrica de Pensule. Expoziția din spațiul Superliquidato, de la etajul trei, va fi deschisă publicului până în data de 15 mai 2016.

THE QUIET CORNER

Lateral ArtSpace găzduiește expoziția de grup THE QUIET CORNER, care aduce la un loc lucrări ale artiștilor Teodora Axente, Dragoș Bădiță, Robert Fekete, Ioana Iacob, Mirela Moscu și Sergiu Toma. Șerban Savu scrie despre expoziție: Lateral ArtSpace propune o expoziție de pictură care este mai mult decât o expoziție a unor artiști care au ceva în comun, ci mai degrabă o reuniune a unei generații. […] Pentru cei șase artiști, istoria artelor este un reper fundamental pentru felul în care își modelează propriul limbaj artistic, însă mai important este ceea ce îi desparte, și anume lumile diferite pe care fiecare dintre ei le creează cu acest limbaj”. Perioada în care veți putea vizita această expoziție este 19 martie – 8 aprilie 2016, în spațiul Lateral ArtSpace de la etajul întâi.

Inecati Panta_Rhei  @ Galeria Plan B

La Galeria Plan B are loc în aceste zile atelierul Înecați Panta_Rhei, condus de Mircea Florian – al patrulea atelier din seria Learning and Unlearning. Participanții Iolanda Anastasiei, Alexandra Chițu, Ema Cârnu, Oana Chioreanu, Antonia Corduneanu, Anda Filip, Ada Muntean, Letitia Nădășan, Cătălina Nistor contribuie, în cadrul acestui atelier, la planificarea și realizarea unei instalații cinetice (arhaică și hi-tech în același timp). Lucrarea colectivă Înecați_Panta Rhei este generată de un concept recurent în creația lui Mircea Florian și va fi prezentată publicului timp de o lună în spațiul galeriei de la parterul Fabricii de Pensule, în perioada 19 martie – 22 aprilie 2016. Mircea Florian este autor, muzician și artist vizual, cunoscut în primul rând datorită creației sale experimentale, care îmbină fascinația pentru instrumentele (muzicale) arhaice cu interesul pentru tehnologia digitală.

Seara de sâmbătă se încheie în spațiul de bar al Fabricii de Pensule, cu muzică și un jam-session alături de muzicieni și artiști de la Cercul Întreg.

Galeriile pot fi vizitate în tururi ghidate conduse de Alexandra Chițu, și încep de la etajul I al Fabricii de Pensule. Programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 16:00-20:00.

Expozițiile sunt organizate în cadrul proiectului Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Platforma Trei Schimburi înglobează evenimente multidisciplinare care includ vernisaje comune ale galeriilor, întâlniri, discuții, vizite și marchează un sfârșit de săptămână plin de evenimente. Pe lângă vernisajele de sâmbătă, publicul este așteptat vineri, începând cu ora 20:00, la un concert live cu trupa Partizan, într-o formulă inedită, toți membrii componenței actuale fiind și foști membri Timpuri Noi. Sâmbătă și duminică are loc un nou atelier din seria de Jocurile străbunilor – introducere în jocuri moldovenești și fluier ciobănesc condus de Feri Ségercz și inițiat de Cercul Întreg, iar duminică, turul ghidat al principalelor obiective de investiții ale Clujului organizat de Funky Citizens se încheie la Fabrica de Pensule cu un show culinar live. Începând cu ora 18:30, Elena Calistru îți va explica cum să prepari bugetul pe gustul tău, în cadrul Sarea-n bugete, eveniment de educație bugetară făcută pe sistemul learn by doing”.

Hotspot poster 500x700 Trei schimburi 19 martie 2016

vineri, 18 martie, ora 20:00
Partizan [live]
Sala Studio, etajul întâi
bilete aici

sâmbătă, 19 martie, ora 19:00
Teodora Axente, Dragoș Bădiță, Robert Fekete, Ioana Iacob, Mirela Moscu, Sergiu Toma | THE QUIET CORNER
Lateral Art Space, etajul întâi

George Crângașu | ArtefactualPersistence
Superliquidato, etajul trei

Learning and Unlearning #4 cu Mircea Florian (aka DadaFlux) | Înecați Panta_Rhei
Participanți: Iolanda Anastasiei, Alexandra Chițu, Ema Cârnu, Oana Chioreanu, Antonia Corduneanu, Anda Filip, Ada Muntean, Letiția Nădășan, Cătălina Nistor
Galeria Plan B, parter

sâmbătă, 19 martie, ora 21:00
jam-session & party
Bar, etajul întâi

19-20 martie
Jocurile străbunilor – Introducere în jocuri moldovenești și fluier ciobănesc
Cercul Întreg, clădirea din curte
Sala Studio, etajul întâi

duminică, 20 martie, ora 18:30
Sarea-n bugete –
show culinar live
Bar, etajul întâi
înscrieri aici

Pentru mai multe detalii:

www.fabricadepensule.ro

https://www.facebook.com/fabricadepensule

www.instagram.com/fabricadepensule