Art Yourself Gallery deschide  luna martie doi artisti de marca: Antal Vásárhelyi, un artist maghiar de origine romana -Presedintele Uniunii  Gravorilor  si Litografilor din Ungaria si Cristina Iliescu, sculptor remarcant care combina elemente antagonice ( sticla-lemn-metal).

My own hexagonal Saturn NY. Máltai ikozaéder Maltese with icosahedral 2014 an irregular octagon About Museums - at work around the world Sacred geometry Samhita house Maltese with icosahedral Simeon Stylites Tartaros

Geometrii sacrale – Antal Vásárhelyi

Antal Vásárhelyi s-a nascut in 1950 la Szatmárnémeti (Satu Mare). In 1979 se muta in Ungaria unde incepe sa activeze si sa dinamizeze scena artistica. Incepand cu anul 2000 este Presedintele Uniunii  Gravorilor  si Litografilor din Ungaria. De asemenea, conduce si Galeria IX din Budapesta.

Stilul sau aparte, detaliat, aliniat, abstract in acelasi timp, la limita dintre imaginatie, realitate, simetrii structurale si arhitecturale ne creaza universuri paralele sau imaginare fiecaruia dintre noi.

Asa cum transpune chiar artistul : ”Componentele formelor geometrice cu rectilinie lineară, prin îmbinarea planurilor regulate, uniforme, netede, plate formează elemente, care s-au dovedit a fi cele mai perfecte în istoria dezvoltării cunoașterii universale. De la început calitățile atinse, ca dreptătimea, regularitatea, măsurabilitatea, predictibilitatea și la urma urmei, prin claritatea simplă, inteligibilitatea poartă cele mai mari valori în rețeaua complexă, labirintică a relațiilor umane. Am putea spune, și s-ar putea să fie adevărat, ca aceste însușiri cuprind sensul concis a vieții. Forma geometrică regulată cu rectilinie lineară întotdeauna poate fi plasată într-un spațiu curbat, sferic sau eliptic. Care, la rîndul lui, în șoaptă și în sensul absolut integrează inflexibilitatea, îmbinarea permanenentă și detaliile lor. Timpul, spațiul și visul cosmic sunt planurile de ieșire în afară, în lumea sferică, plaiul sfânt și de dor al fiecăruia dintre noi. Prin astfel de compoziții geometrice încerc să ajung la formatarea vizualizării simbolurilor desăvîrșite ale vieții.” / Antal Vásárhelyi

Pickup_lemn,-fier-(15x35x10) Compozitie-cu-nuci_lemn,-fier,-nuci-(35x12x9) Muzica_detaliu_lemn,-fier,-sticla-(135x50x35) Pomn-vietii-II_lemn,-alama-(95x45x15) Mireasa_bronz,-caramida,-sticla-(145x18x20) Eclipsa-I Cantareata_lemn,-sticla-(80x35x20)

Articulari – Cristina Iliescu

Cristina Iliescu s-a nascut in 1955 la Bucuresti si este absolventa a Universitatii de Arte Bucuresti, sectia “Ceramica, Sticla, Metal” din anul 1981. Creatiile ei sunt prezente in colectii particulare si muzee din Belgia, Olanda, Danemarca, Israel, Grecia, Germania, Canada, USA.

„Cristina Iliescu are curajul de a integra mari volume de lemn cu fragile elemente realizate din sticla.Putem vorbi de o naturalitate indusa, intrucat sticla, in ansamblul obiectului pastreaza expresia armoniei firestisi da acestor volume statice si greoaie ritm, miscare, intr-un cuvant, viata.

Este o relatie, pe cat de ciudata, extrem de bine gasita, intre artificial si natural, intre masivitatea volumelor de lemn si fragilitatea sticlei, intre elemental frust si cel prelucrat, intre modernitate si ancestral.

Permanent exista in lucrarile Cristinei Iliescu ceva care ne trimite spre radacini, un dialog intre tipuri de vizualitati diferite. Ea a demonstrate pe tot parcursul anilor ca a inteles foarte bine sinteza ce apartine ai ea unor poli aparent antagonici, traditie si modernitate, simte si poate prelucra intr-un mod personal materialitati cu o bogata istorie.” / curator Maria-Magdalena Crisan

Va invitam in perioada 3-22 martie la doua expozitii despre geometrii si spatiu, despre forme si arhitecturi personale.

Art Yourself

Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1  / [email protected]  / www.artyourselfgallery.ro