Atelier 4 prezintă publicului clujean o nouă expoziție semnată Mihai Nuțu, al cărei vernisaj va avea loc în data de 25 Februarie 2016. Proiectul, intitulat The Sting of Happiness, se compune dintr-o serie de desene realizate în al doilea an al studiilor sale de doctorat în cadrul Universității de Artă și Design.

Proiectul completează abordarea plurivalentă a artistului, care a expus până acum atât lucrări de pictură cât și de instalație si obiect, urmând ca acum să întregească această diversitate tehnică prin adăugarea mediului grafic. Desenele în creion, realizate atât pe hârtie cât si pe suport de lemn, dezvăluie un contrast de spontaneitate și meticulozitate care descriu structura interioară scindată a artistului. În ciuda faptului ca ele sunt profund autoreferențiale, nu tradează în mod evident experiențe concrete, ci mai degrabă tăinuiesc ruptura sinelui sub niște suprafețe organice, amorfe și lacunare.

Ceea ce intrigă enorm în imaginile lui Mihai Nuțu este caracterul lor exploratoriu, care dă senzația că micile fibre de grafit se generează succesiv chiar sub ochii privitorului. Organismul acelor texturi pseudo-vegetale devine atât de dinamic încât se umple de vitalitate, iar inserțiile fragmentelor de constelații balansează prin aportul lor de delimitare analitică. Astfel, împreună, desenele artistului apar ca un univers extrem de versatil, care se zbate între a tăinui prin abstract sau a revela prin figurativ, însă niciodată găsindu-și stabilitatea într-o zonă sau alta. – Adelina Cacio

Mihai-Nuțu Mihai Nutu (1) Mihai Nutu (2) Mihai Nutu (3) Mihai Nutu (4) Mihai Nutu (5)