Corneliu Drăgan-Târgovişte, unul dintre cei mai importanţi acuarelişti români ai momentului, revine în China prin participarea la Bienala Internaţională de Acuarelă de la Shenzhen – 2015, după suscesul obţinut anterior la Bienala Internaţională de Acuarelă de la Shanghai din 2012. La fel ca data trecută, Corneliu Drăgan-Târgovişte este singurul artist român care participă la acest prestigios eveniment.

Lucrarea sa, care a fost selectată dintre cele 3.779 de acuarele înscrise în concurs (trimise de artişti din 73 de state) se intitulează Veneţia (55 x 36,5 cm). Lucrarea va fi expusă împreună cu cele 250 de lucrări participante la Muzeul de Artă din Shenzen, în perioada 7-27 decembrie 2015. O dată cu trecerea în noul an, expoziţia va deveni intinernată, oprindu-se în şase mari oraşe de pe teritoriul Chinei.

Curatorul bienalei a fost Zhou Tianya CAA, AWS, NWS (China), iar juriul a fost alcătuit din Maureen Bloomfield (U.S.A) redactor-şef al revistei The Artist’s Magazine, Janine Gallizia (Franţa), Joseph Zbukvic, AWI (Australia), Jean Noble RI, SWA (U.K.), alături de Chen Jian, Shang Hui, Tie Yang (China), iar câştigătorii au primit premii în valoare de 80.000 $.

În ultimii ani, Corneliu Drăgan-Târgovişte a mai reprezentat România la alte evenimente reprezentative pentru adepţii picturii în acuarela, precum – Salonul Internaţional de Acuarelă de la Aiguillon (Franţa) în 2013, în cadrul căruia a fost distins cu premiul al II – lea, Bienala Internaţională de Acuarelă din Estaimbourg (Belgia) din 2014. Anul acesta a participat la alte trei evenimente internaţionale importante – Expoziţia Internaţională de Acuarelă “Fabriano În Acquarello” de la Fabriano (Italia), Expoziţia Internaţională de Acuarelă Mail Art din Salonic (Grecia) şi Bienala Internaţională de Acuarelă din Ajdovscina (Slovenia).

Mai multe informaţii:

http://corneliudragan-targoviste.ro

http://www.shenzhenbiennial.com

 

20151125230066356635