UniCredit Bank prezintă la Cluj-Napoca expoziția  “Play&Rewind- Amintiri, jocuri şi poveşti în designul românesc”

Expoziția “Play&Rewind- Amintiri, jocuri şi poveşti în designul românesc” va avea loc la Cluj-Napoca, între 27 si 29 noiembrie . Aceasta va fi găzduită de Depozitul de Film TIFF, un spațiu-nucleu al industriilor creative din Cluj-Napoca, și va putea fi vizitată zilnic între orele 10.00 și 22.00. Vernisajul va fi pe 27 noiembrie, începând cu orele 19.00.

“Play&Rewind” este realizată de Romanian Design Week, proiect semnătură al fundației The Institute, și reunește pretexte și practici de joc din trecut, produse ale inventivității colective, dar și jucării actuale, cărți, ilustrații și obiecte de design contemporan inspirate din universul copilăriei și include lucrările a 36 de desingeri români.

UniCredit Bank continuă tradiția de a susține designul românesc autentic și este alături de Romanian Design Week, cea mai importantă platformă cu și despre design românesc, pentru al treilea an la rând.  Pe lângă implicarea de care dă dovadă în fiecare an în cadrul Romanian Design Week, în 2014, UniCredit Bank a dus expoziția Young Designers, ce reunea unele dintre cele mai bune lucrări de diplomă ale studenților de la facultățile de profil din toată țara, în fața publicului din Cluj, Iași și Cluj-Napoca.  Aceasta cuprindea peste 90 de lucrări, atât lucrări de arhitectură, urbanism, dar și proiecte de design de produs sau fashion.

Capsula Play & Rewind a fost prima dată expusă cu ocazia Stockholm Design Week 2015, la Institutul Cultural Român din Stockholm. În mai 2015, expoziția a fost prezentată și la Romanian Design Week, în București, iar în luna octombrie, la Timișoara.

Designerii și studiourile care au răspuns provocării de a reinventa joaca, jocurile și jucăriile copilăriei sunt:  Abbit& Bear, acbc, Adrian Balcău, Alexandra Gavrilă, Alina Constantin, Anca Fetcu for Intro, Care?Cutare, Cohn& Jansen, Diana Giurea& Doru Dumitrescu, Doricica Handmade, Eliza Yokina, Kihi Kiha, Local, Klara Veer, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Minitremu, Oana Coarfă, Paul Dersidan, Prototip Studio, Stereo Socks, Supersomething (Outside The Block),  Ştefan Constantinescu, The Awesome Project, Veronica Neacșu, WOOLS & WOLF.

Expoziția cuprinde și o zonă de cărți de povești ilustrate de designeri români: Ágnes Keszeg, Anuţa Vârsta, Arina Stoenescu, Alexandru Ciubotariu, Cristiana Radu, Maria Surducan, Mădălina Andronic, Veronica Neacşu.

abbit&bear  (1) Adrian Balcau  (2) Anca Fetcu for Intro  (1) Eliza-Yokina--(1) Minitremu_The Coloring Book  (3) supersomething


Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, unul dintre cele mai mari grupuri financiare europene, ale cărui activități de susținere cultural-artistică pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodată domeniul muzical și al literaturii. Componenta cultural-artistică a strategiei de etică și responsabilitate a bancii s-a concretizat în implicarea în proiecte pe termen lung, precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, expoziția World Press Photo, Romanian Design Week și altele.
De asemenea, UniCredit Bank a creat Expozitiei 1F, un spatiu alflat la parterul sediului central  in care expune pe parcursul anului lucrari ale artistilor romani recunoscuti international sau tineri artisti la inceput de drum.

Romanian Design Week este o sărbătoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2015, RDW va avea loc în perioada 15-24 mai.

romaniandesignweek.com

facebook.com/romaniandesignweek

 

The Institute reprezintă ecosistemul industriilor creative. Inițiază și organizează evenimente de 17 ani și aduce împreună antreprenorii, profesioniștii și publicul acestor industrii din România. Prin tot ceea ce face contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional.

institute.ro

facebook.com/Institute.ro

 

Romanian Design Week este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.