COMUNICAT DE PRESA
Bucuresti, 12 Noiembrie, 2015

Vernisajul expozitiei “Lucruri Marunte”

Artista Smaranda Milu Nemethi, impreuna cu Mirela Traitaru, in calitate de curator, anunta vernisajul expozitiei “Lucruri Marunte” la Gallery Café, strada Leonida 9-11, Bucuresti, pe data de 20 Noiembrie 2015.

Colectia “Lucruri marunte” este o serie de picturi in ulei realizate de artista Smaranda Milu, nascuta Nemethi, la 16 Iulie 1981, in Carei. Artista, absolventa de arte plastice, cu studii si cu participari la expozitii in tara si in strainatate, dupa o perioada de absenta de pe scena artistica, revine in atentia publicului cu o noua filozofie.

Spre diferenta de ultima expozitie intitulata Comunicare / Anatomia sarutului, din Palermo, Italia, care s-a caracterizat printr-un vizual intim senzual, de aceasta data, tablourile din colectia “Lucruri marunte” surprind acel moment intim emotional din viata, cand cu respiratia imperceptibila si cu privirea imobila, suspendata intr-un punct familiar din spatiul fizic, atentia noastra este condusa spre interior. Atunci ingaduim gandului sa zboare pentru a lua contact cu sinele nostru cel mai pur, cel mai nealterat.

Lucrarile din colectia “Lucruri marunte”, care numara 50 de panze, au fost inspirate de obiectele cu care artista s-a reintalnit in casa parinteasca: ceasurile tatalui ceasornicar, portelanurile mamei educatoare, rasnita bunicii, jucarii si obiecte care i-au populat copilaria petrecuta in nordul Transilvaniei.

Colectia pleaca de la obiectele de zi cu zi care evoca amintiri ascunse, adeseori uitate, ale copilariei.
Primul din scopurile colectiei “Lucruri marunte” este acela de a absorbi atentia privitorului trimitandu-l pentru o clipa, intr-un timp si un spatiu al inocentei, al ordinii si al puritatii, asezandu-i un zambet involuntar pe buze.

Al doilea scop al expozitiei este ca prin vanzarea lucrarilor, artista, diagnosticata de cancer pulmonar, sa obtina fonduri pentru achizitionarea tratamentului necesar tratamentului cancerului cu care a fost diagnosticata cu doi ani in urma. www.helpsmaranda.com
Expozitia de pictura “Lucruri marunte” isi va deschide portile la Gallery Café, strada Leonida 9-11, Bucuresti pe data de 20 Noiembrie, ora 20:00 si va ramane deschisa pana pe data de 30 Noiembie 2015, ora 20:00, cand cvartetul de corzi Capricio, va sustine un concert de inchidere a expozitiei.
Pentru mai multe informatii despre expozitie si pentru donatii pentru tratamentul de cancer al Smarandei va invitam sa vizitati

http://gallerycafe.ro/

www.helpsmaranda.com

www.gofundme.com/helpsmaranda

www.smarandanemethi.com

vizualuri - lucruri marunte