ANAV – Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane continuă seria întâlnirilor de miercuri, ora 18.00, de la Gallery cu o seară de lectură de poezie cu Svetlana Cârstean și Sorin Gherguț.

Moderatorul acestei întâlniri este Daniel Sur.

Svetlana Cârstean a debutat în 1994, în cadrul volumului colectiv Tablou de familie, alături de T. O. Bobe, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, Sorin Gherguț și Cezar Paul-Bădescu. Volumul de debut individual, Floarea de menghină (2008) a fost recompensat cu Premiul pentru Debut în Poezie al Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru Debut al revistei România literară, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu și Premiul Radio România Cultural pentru Poezie. Floarea de menghină a fost publicată în Suedia la editura Rámus, în 2013, în traducerea poetei suedeze Athena Farrokhzad. Poemele sale au fost traduse în germană, franceză, engleză, italiană, catalană, cehă. O parte din aceste traduceri pot fi citite pe site-ulwww.lyrikline.org.
Svetlana Cârstean a lansat recent volumul Gravitație, la Editura Trei. Pregătește, împreună cu Athena Farrokhzad, un volum comun de poezie, Trado, care va fi publicat la Editura Albert Bonniers în primăvara lui 2016.
Coordonează la Editura Pandora M (Grupul Editorial Trei) propria colecție de poezie, Cercul Poeților Apăruți.

Sorin Ghergut este poet și traducător. A publicat volumele de versuri Time Out (Editura Timpul, Iași, 1998) și Orice. uverturi și reziduuri (Editura Pandora M, București, 2011). Este coautor al volumelor colective Tablou de familie (Editura Leka-Brâncuş, București, 1995), Marfa (Editura Salut, 1996) și Marfa reîncărcată (Editura Brumar, 2011). Printre cărțile pe care le-a tradus în română se numără Prînzul dezgolit de William Burroughs, Poșta de Charles Bukowski, Mr.Vertigo de Paul Auster și Tarantula de Bob Dylan.
Versurile sale au fost traduse în turcă, cehă, italiana şi germană. Este absolvent al Facultăţii de Litere (secţia română-franceză).

Vă așteptăm miercuri, ora 18.00, la GALLERY la un ceai, un vin, un suc și multă poezie!

 

unnamed