Tomorrowland – The shape of the future

Expozitia lunii octombrie din proiectul no. 88

Tomorrowland – The shape of the future,  a saptea tema din cadrul proiectului No. 88, va prezenta in luna august artistii: George Apostu (sculptura), Marie Anette Apostu (pictura), Ioan Delamare Atanasiu (pictura), Andrei Berindan (pictura), Anca Boeriu (tehnica mixta), Stanislav Cebanenco (desen), Stefan Contras (grafica), Reka Csapo Dup (desen), Alina Samoschi (tehnica mixta), Anca Serbanescu (pictura), Serfi Serbanescu (pictura)

“The future you have, tomorrow, won’t be the same future you had, yesterday.”― Chuck Palahniuk, Rant

11.''Atlantis''- Tehnica mixta - 70-83 cm - 2015 invitatie-Tomorrowland

Reka Csapo Dup, Disciplina Arcani, 100 x 100cm

Reka Csapo Dup, Disciplina Arcani, 100 x 100cm

Serfi Serbanescu, Duet,  54 x 45 cm

Serfi Serbanescu, Duet, 54 x 45 cm

Marie Anette Apostu, Lunile, 30 x 50 cm

Marie Anette Apostu, Lunile, 30 x 50 cm

Ioan Delamare Atanasiu, Ipostaza_th.  mixta_60_45cm_2013

Ioan Delamare Atanasiu, Ipostaza_th. mixta_60_45cm_2013

Anca Boeriu - Remomorari I, ulei pe lemn, 170x48 cm

Anca Boeriu – Remomorari I, ulei pe lemn, 170×48 cm

Anca Serbanescu, Grota, ulei pe panza, 37 x 53 cm

Anca Serbanescu, Grota, ulei pe panza, 37 x 53 cm

George Apostu, Solar,  63 x 30 x 13 cm, lemn

George Apostu, Solar, 63 x 30 x 13 cm, lemn

Andrei Berindan, ulei pe panza, 80 x 80 cm, Strange shape in the dark

Andrei Berindan, ulei pe panza, 80 x 80 cm, Strange shape in the dark

Stefan Contras, Amiaza

Stefan Contras, Amiaza

În incertitudinea de mâine, căutăm siguranțe, deși poate ne spunem că nu vrem. Chiar și atunci când îmbrățișăm spontaneitatea zilei de mâine, aceasta în sine este o așteptare ce depinde de propria percepție a spontaneității. Iar când înțelesul nostru de ce înseamnă mâine nu se suprapune cu ce ne dictează realitatea zilei următoare, când nici noi nu putem să fim mâine așa cum ne-am propus azi, se nasc dezamăgirile, frustrările, întrebările.

Se spune că viitorul înseamnă posibilitate. Modul în care înțelegem trecutul poate spune multe despre cum vedem viitorul. După analiza fiecăruia asupra trecutului și prezentului, aceste posibilități ale viitorului pot lua forma utopiei sau distopiei, deși pe parcursul secolului al XX-lea, artiștii au fost mult mai precauți față de utopii. Însă, viitorul poate fi și neutru, mai ales dacă luăm în considerare circumstanțe neprevăzute – comunicarea între oameni va fi diferită, percepțiile sociale se vor schimba, dar cum putem da un verdict acestor schimbări? Poate simțim nevoia de a prezice un bine sau un rău din teama de schimbare.

O reflecție asupra peisajului de mâine duce și la întrebări asupra elementelor care pot fi schimbate și celor care sunt inerente naturii umane. Conturarea trecutului poate cere exerciții de imaginație similare cu cele implicate în percepția viitorului – de ce s-a acționat cumva, și nu altfel, ce ne va determina să mergem pe o cărare și nu pe alta? Reîntoarcerea eternă a lui Friedrich Nietzsche sugerează că totul se repetă, că timpul este circular, că nu există un viitor mai bun. Într-un fel, aceasta ar putea sugera lipsa agenției individuale, ea nemaiavandu-și rostul dacă nimic nu poate fi schimbat. Dar, de fapt, filosofia lui Nietzsche este o îndemnare spre acțiuni gândite, pe care le-ai mai repeta, fără promisiunea unei rectificări într-un viitor abstract.

Tomorrowland sugerează puterea imaginației noastre, putere insignifiantă, însă, fără cea a înțelegerii locului în care ne aflăm în momentul acesta.

No. 88 este un proiect initiat de Art Yourself  pentru anul 2015 care va prezenta  88 de artisti contemporani ce vor derula, pe tot parcursul acestui an,  o proiectie personala, riguroasa, senzoriala, reflexiva si sublima, asupra  viziunii lor artistice. Intregul proiect este structurat in 8 expozitii pe 8 teme diferite, care vor deschide portile publicului in fiecare  luna cu cate 11 artisti diferiti. Intregul concept al proiectului graviteaza in jurul cifrei opt:

88  artisti contemporani

8 expozitii

8 ale fiecarei luni

440 lucrari de arta contemporana

Anul 2015 este 2+1+5 = 8

Proiectul No. 88 va reuni viziuni, abordari, exprimari si sensuri diferite despre viata, arta si gandire creativa ale artistilor contemporani consacrati si tineri.

Asadar, va invitam in fiecare 8 ale lunii sa vibrati impreuna cu noi intr-o corelare intre arta si numerologie, intre mistic si estetic.

 

…………………………………………………..

The Things – proiect urban de Catalin Oancea

OCTOMBRIE, 2015 / RACHETA ALBA

in exclusivitate pentru Art Yourself Gallery

In paralel cu proiectul No. 88, galeria lanseaza si un concept artistic urban creat si realizat de sculptorul Catalin Oancea in exclusivitate pentru Art Yourself.

“The Things” sunt o lume imaginara de forme colorate ce contrasteaza cu griul si monotonia orasului, ce aduc un nou tip de viata, de locuire, ce paraziteaza si revitalizeaza imaginea sterila a ominiprezentului oras. Formele deriva din microcosmosul biologic avand ca punct de plecare structuri microcelulare redimensionate.

Ele sunt o poarta ce te transpune in alta lume, una a culorilor si a formelor neregulate, a jocului.

Work in progress, lucrarile nu vor fi expuse toate deodata, ci vor naste una din cealalta, vor popula treptat spatiul, la inceput stinghere, singulare, ca mai apoi sa domine, sa cucereasca.

In luna octombrie va prezentam RACHETA ALBA / 2,70 x 1,20 x 1,20 cm / tehnica mixta

Pe tot parcursul anului, lunar, spatiul exterior al galeriei va prinde culoare si o noua forma de exprimare urbana, prin amplasarea a cate un element sculptural contemporan.

Va invitam sa fiti martorii unei creatii care va creste in timp si va transforma spatiul urban intr-un loc de contemplare artistica.

Art Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 / [email protected]