Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia vă invită duminica, 13 septembrie la o serie de vernisaje, după cum urmează:

700 x 1000
La ora 15, la Cuhnie Mădălina Papastere și Venus Marian Mateescu  – obiect – Camera Copilului. Conceptul expoziției este inspirat de analogia între lumea celestă și cea pământeană. Cei doi artiști propun un asamblaj de spații interioare și exterioare, ce conturează arhitecturi hibride și consacră un loc al transformării.

Liviu Russu,

La ora 16, la Foișor, Liviu Russu, sculptor din generația 80, ne propune o selecție “din opera sa de expresie abstractă, care frecventează zona formelor simbolice din perspectiva arhitectului și, ades, a eseistului ce operează cu concepte plastice și nu verbale”, sub genericul Pastorale. Curator Doina Mândru

Titu Toncian

La ora 17, la Ghețărie, Titu Toncian, artist conceptual, ceramist, pictor şi experimentalist al generaţiei ’80, Profesor Universitar Doctor la secția de ceramică-sticlă-metal, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca prezintă la ceas aniversar expoziția Călătoria 60. Curatoriată de Raluca Băloiu, expoziția va fi deschisă publicului de doamna Doina Mândru: “[…] cu un apăsat angajament moral este şi impresionanta compoziţie aniversară, Călătoria 60. O primă procesiune de Centauri din porţelan, acefali, cizelaţi cu măiestrie, poartă glorioase figuri de prunc gol, adosate pe piept, nou născutul, speranţa. Mersul ei este organizat, optimist, cu ramuri de finic.”

Constantin Blendea Gh. Iliescu Călinești

La ora 18, în Palat, doamna Doina Mândru aduce pe generoasele simeze  lucrări ale pictorului Constantin Blendea, alături de instalații ale sculptorului Gh. Iliescu Călinești,  unul dintre cei mai semnificativi artiști români ai lemnului, care a preluat și dezvoltat de-a lungul întregii opere filonul ancestral, identificat mai întai de sculptorul Măiastrei, după expresia curatorului. Expoziția se numește Ritm și reverberație și reunește lucrări din ultimele două decenii de viață ale autorilor lor.

Centrul Cultural Palatele Brâncoveneştistr. Valea Parcului nr. 1, Mogoşoaia

Program de vizitare: de marţi până duminică, între orele 10:00-18:00
Luni închis.