Muzeul de Arta Piatra-Neamt, Complexul Muzeal Bistrita- Nasaud, Muzeul de Arta Comparata Sangeorz-Bai, va invita la expozitia de sculptura – desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras, care a avut loc in data de 28 iulie 2015, ora 17, la Muzeul de Arta Piatra-Neamt, Piata Curtea Domneasca nr. 1, Piatra-Neamt. Expozitia va fi prezentata de istoricul de arta Vasile Duda si este deschisa pana in data de 7 septembrie 2015.

Expoziţia propusă de Nicolae Fleissig şi Maxim Dumitraş face parte dintr-un proiect care se va derula pe parcursul a trei ani, lucrările fiind itinerate, după capitolul bistriţean, la Piatra-Neamţ, Bucuresti şi apoi în Franţa. Asocierea celor doi artişti este benefică. din toate punctele de vedere, la propriu şi la figurat vorbind. Înainte de orice altceva, este de luat în considerare complementaritatea. Ceea ce îi apropie şi, în acelaşi timp, îi deosebeşte pe Fleissig şi pe Dumitraş este relaţia plin-gol. Nicolae Fleissig este un desăvarsit sculptor al formelor compacte, în principiu închise, pentru care golul înseamnă degroşare de material. Concavităţile sau străpungerile, ne referim în special la porţi, sînt clar determinate de ansamblul portant, de unde se nasc ideile de stabilitate, forţă şi ordine morfologică. Maxim Dumitraş este, în contrapartidă, un maestru al expandărilor. Lucrarile sale, chiar cele monumentale, mai puţin instalaţioniste, invită spaţiul vital să participe în mod activ la ideile sale plastice. Formele închise alternează cu cele deschise, într-un joc ritmic, controlat în totalitate de artist.

Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (1) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (3) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (4) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (5) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (6) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (7) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (8) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (9) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (10) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (11) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (12) Expozitia-de-Sculptura-Desen,-a-sculptorilor-Nicolae-Fleissig-si-Maxim-Dumitras-(2)Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (13) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (14) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (15) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (16) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (17) Expozitia de Sculptura-Desen, a sculptorilor Nicolae Fleissig si Maxim Dumitras (18)