Colony Art prezintă expoziția pictorului Virgil Preda (1923-2011), un preview al unui proiect mai amplu.

 

“Ofițer ca formație inițială, face ulterior studii de drept și studii libere de artă cu pictori importanți ai perioadei interbelice, iar impactul cu propaganda îl determină să se retragă în atelier, să se exileze în propriul său spațiu de lucru şi să cultive, pînă la dispariția sa, la o vârstă venerabilă, o pictură purificată de orice retorică, a cărei viziune constructivist-minimalistă se articulează pe capacitatea unei geometrii elementare de a se autogenera, atît la nivelul cromaticii, cît şi la acela al formei propriu-zise. Idealul său este acela de a realiza compoziții care să nu se mai supună rigorii pînzei, iar topografia clasică  a acesteia, stînga-dreapta și sus-jos,  să nu mai determine în vreun fel poziționarea imaginii”. – Pavel Susara

 

Vă invităm joi, 9 iulie a.c., incepând cu orele 19, să descoperiți semnele, inscripțiile şi simbolurile din pictura lui Virgil Preda.

Expoziția va fi deschisă până la data de 9 septembrie a.c. şi poate fi vizitată de marți până sâmbătă între orele 10-18.

2015-06-30 15.26.06