- În ce constă propriu-zis proiectul vostru pentru TIFF?
Upside Down creează pentru TIFF produse inspirate de film. Din bannerele lor stradale am realizat două tipuri de genţi şi coperte pentru agende, iar din prelată de camion am făcut mini-portofele pentru carduri. Am transformat o parte din bannerele lor vechi în noi produse, combinate cu prelată de camion veche.
Ideea proiectului este de a-i face pe oameni să conștientizeze că acele bannere faine care au promovat festivalul și filmele proiectate, au fost valorificate și readuse înapoi la festival, un an mai târziu, dar sub o altă formă.
- Care au fost conceptele pe care le-aţi folosit (apropo de design, mesaj etc.)?
Unul din cele mai interesante produse este „geanta cilindru”. Conceptul genţii promovează ideea de cinematografie. Povestea transformării bannerului sună astfel: bannerele stradale care promovează peliculele de film sunt tăiate sub forma unui cadru de film, cusăturile devin marginea peliculei, iar imaginea surprinsă din banner redă un personaj, un text sau o acţiune surprinsă în film.
Astfel, de la bannerele stradale care promovează peliculelede film la geanta care ia forma unui cadru de film și transmite mai departe un concept de reutilizare creativa a resurselor din jur.
Cine s-ar fi gândit vreodată că bannerele stradale pot spune atât de multe poveşti, că produsele realizate de Upside Down pot reprezenta concepte şi idei ce încurajează responsabilitatea faţă de naturăprin intermediul artei? Îți lansăm o provocare: descoperă la TIFF, produsele Upside Down, produsele care la cea de a 14-aediţie, spun în continuare poveşti desprinse din peliculele de film.
- Ce volum de muncă presupune? (câte bannere, câte produse, de ce tipuri)
Am lucrat cu aproximativ 180 mp de bannere de la edițiile anterioare TIFF și cu prelată veche de camion, din care am realizat 100 de genți cilindru, 100 borsete și 150 de coperte de agendă. Fun fact: ne-am gândit că în cazul copertelor de agendă să reutilizăm și cartele telefonice vechi pentru a crea butonii de prindere.
- Cine realizează propriu-zis aceste obiecte?
Conceptul produselor a venit în urma colaborării cu Olivia Alexandriuc, designer de produs, pe baza cerințelor organizatorilor de festival și a experienței noastre cu aceste tipuri de materiale. Bucățile de banner au fost croite manual, astfel încât fiecare geantă sau copertă redă un personaj, un text sau o acţiune surprinsă în film.
- Ce alte proiecte similare mai aveţi în plan?
Din 2014 am început colaborarea cu Electric Castle Festival, care reprezintă, de fapt, primul proiect de acest tip, în care am realizat produse prin transformarea bannerelor folosite în promovarea festivalului în genți unicat, astfel încât participanții să poată păstra o parte din experiența pe care o oferă festivalul. Anul acesta continuăm colaborarea, așa că, următoarea oprire pentru Upside Down e CastelulBanffy/Electric Castle Festival.
Recent Comments